Waterlandse_mist_201111

Zondag jl de speelde de Pink mannen tegen de gedoodverfde favoriet van de eerste klasse Rugby Club Waterland in Purmerend. Waterland op jacht naar het kampioenschap en promotie naar het hoogste niveau de ereklasse. The Pink Panthers met als doelstelling in ieder geval goed nestelen in de eerste klasse. The Pink mannen vinden het vooral leuk om ongeslagen teams toch puntjes af te pakken. Laatste is toch wel weer gelukt door Waterland in ieder geval zijn bonuspunt te onthouden en er zelf nog een bonuspunt mee te pakken. Ook iets wat nog geen team was gelukt. Toch was de teleurstelling groot bij The Pink Panthers.

Onder een dikke mist deken probeerde the Pink Panthers voor een verrassing te zorgen en leek ook even te lukken. Ondanks dat the Panthers in het eerste kwartier aanliepen tegen een 10-0 achterstand was het, het Panthers team wat met de rust de voorsprong had. Na de 10-0 maakte Jeffrey Nuijten een slimme interceptie waaruit hij de eerste Try voor the Panthers scoorde. Met de daarbij benutte conversie van Wakkie Rhoda was de aansluiting daar 10-7. Even later een kick van Jeffrey achter de lijnspelers van Waterland, een toch goed opgestelde Waterland speler liet echter de bal van zijn borst stuiteren, de snel opgelopen Wakkie Rhoda kon redelijk simpel deze bal vangen en eenvoudig scoren, ook nu met benutte conversie 10-14. Doordat Waterland een penalty kick wist te scoren bleven de team dicht bij elkaar. 13-14. Vincent Piet Lehmann van the Panthers liep goed door na een kick langs de zijlijn en wist de derde try voor the Panthers op de teller te zetten. Conversie vanaf de zijlijn wist Wakkie Rhoda niet te benutten. 13-19. De scheidsrechter telde in de eerst helft maar liefst 13 minuten extra tijd bij de wedstrijd, iets waar hij zich waarschijnlijk een vijf minuten in vergiste. In deze extra tijd wist Waterland nog ene penalty kick te scoren waardoor de rust stand op 16-19 werd gezet.

Tweede helft begon met druk van the Panthers waaruit Wakkie Rhoda een dropgoal wist te scoren 16-22. Waterland op jacht naar een try slaagde daar in, in de 16de minuut echter zonder conversie 21-22. De spanning was te snijden. Panthers team wat in de laatste 20 minuten werd ververst met frisse spelers probeerde alles op alles te zetten echter door niet echt slim aan te vallen speelde ze meer tegen zich zelf dan tegen Waterland. Wat verdediging betreft zat het bij beide teams goed dicht. In de 24ste minuut weer een penalty kick voor Waterland, discutabel omdat er een hoge tackle zou zijn gemaakt, echter als je bukt dan is een tackle al snel te hoog. Deze penalty werd benut 24-22. Laatste vijf minuten moest het Panthers team met met een man minder doen, dit wegens een gele kaart na een te hoge tackle. Discutabel omdat de Waterland speler bukte tijdens de tackle. Mede hierdoor kon het Panthers team geen vuist meer maken. Eindstand 24-22.

Twee toch positieve conclusies na dit weekeinde. Één Waterland claimt klaar te zijn voor de ereklasse, als dat zo is, is ook Panthers klaar voor de stap. Geen doel maar wel histories. In drie jaar van derde klasse naar ereklasse. En Panthers zijn nooit in de ereklasse aanwezig geweest. Tweede positieve is het feit dat de nummers twee en drie, het Amsterdamse AAC en Amstelveen RC verloren. Te gelijk komt de concurrentie onder the Pink Panthers een stapje dichterbij de top vier.

Komende zondag spelen the First XV thuis in Driebergen tegen het DIOK uit Leiden. Kick Off 14.30 uur sportpark De Woerd Driebergen.

Advertentie