Krant

Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets met hakken over de sloot

 

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zitten lekker in hun vel. De sfeer in de spelersgroep is uitstekend en de rugby inzet maximaal. Het enige wat ontbreekt zijn overwinningen en daar draait het tot slot van de rekening om. Die omkeer moest zondagmiddag plaats gaan vinden en wel tegen DIOK uit Leiden. De “vervelende buurman” van The Bassets kwam langs in een mistig Sassenheim. DIOK die berucht staat de waarde en normen van de rugbysport niet zo nauw te nemen moest zondagmiddag een sportief lesje geleerd krijgen. Er loopt tussen beide clubs nog een vervelende zaak bij de rugby tuchtcommissie, maar dat is een papieren kwestie. Nu moest er op de groene mat gestreden worden. The Bassets hoefden voor dit treffen niet extra gemotiveerd te worden, want bij de naam DIOK gaan de haren op de rug al omhoog.

 

DIOK scoorde de 1e punten door een try en een strafschop, 0-8. The Bassets leken overgeconcentreerd maar kwamen toch op gelijke hoogte door een try van Tom Post en een strafschop van de voet van Kenneth Henn. Tegen de verwachting in scoorde DIOK hun 2e try, 8-13. Een goedlopende aanval van Bassets kant kon Perry vd Burg de stand weer gelijk drukken, 13-13. Op slag van rust kon Henn de voorsprong neer zetten, maar raakte de dwarsligger. Als de bliksem liep Dennis Wagner van The Bassets de bal achterna in het DIOK try gebied en waar heel DIOK stond te kijken was hij het die de bal daar drukte + conversie van Henn werd de ruststand 20-13. The Bassets begonnen de 2e helft slecht, verloren de discipline uit het oog en daar maakte DIOK gebruik van en scoorde een try + conversie. De stand was weer gelijk, 20-20. The Bassets waren geen schijn meer van wat ze de 1e helft waren en DIOK scoorde uit de chaos, 20-25. The Bassets herpakte zich hierdoor weer op en boekte terreinwinst en het krachtmens Niels Duivenvoorde van The Bassets was vijf meter voor de try-line niet meer te stoppen + conversie van Bob Koppier, 27-25. The Bassets moesten toen alle zeilen bijzetten, maar voelde dat ze de brandmeester waren en met het wegtrekken van de slotminuten gaven ze de voorsprong niet meer uit handen. Dit tot groot genoegen van allen met een Bassets hart. Ze hopen volgende week hierop een gevolg te geven als HRC uit Den Haag op bezoek komt, K.O. 14.30 uur.

Advertentie