Ingezonden door Anton Nuijten:

Pink Panthers; en dat is één!

 

Afgelopen zondag de eerste wedstrijd voor The Pink Panthers in de return wedstrijden. Op bezoek in Driebergen het nog ongeslagen Amstelveen. “dat is één” is te bezien vanuit het feit dat tussen afgelopen zondag en 4 december the Pink Panthers First XV tegen de huidige top 3 speelt. Dus drie finales. Doel van het Pink team is deze alle drie winnend afsluiten.

Eerste doel van the Pink Panthers was ons zelf goed te nestelen op de vierde plek. De meest veilige voor de net gepromoveerde Panthers. Dat doel is gehaald dus worden doelen verlegd.

 

Het Panthers team al vroeg bij elkaar deze dag 10.00 uur, en een foto sessie bij de nieuwe hoofdsponsor de Opel dealer de ZAM om 11.00 uur. Aansluitend een teammeeting om deze verlegde doelen te bespreken. En met succes.

 

13.35 start de wedstrijd met de Kick Off van the Pink Panthers. Panthers gaven meteen veel druk op Amstelveen. Amstelveen al enigszins gewaarschuwd in  de eerste wedstrijd wist eigelijk niet goed om te gaan met deze druk op hun spel. Daarnaast kan gesteld worden dat met name de voorwaartse spelers van Amstelveen erg goed en compact weten te spelen. Pink Panthers bekent met dit feit probeerde zo veel mogelijk de bal in leven te houden met snelle circulatie en veel druk naar voren te zetten in met name de backline. Beide teams op het scherpst van de snede. Amstelveen onder druk maakte in de 5de minuut de eerste fout door te scherp te staan langs de ruck. Gevolg penalty kick, deze genomen op de palen door Wakkie Rhoda en benut. 3-0. Hierna een gelijk beeld. Toch was de verdedigende organisatie van Amstelveen even niet in orde. In de 10de minuut een scrum voor the Pink Panthers rechts tegen de zijlijn aan. Aan de korte kant was geen verdediger te vinden van Amstelveen waardoor scrumhalf Marc Prins Verbraak de eerste try voor the Panthers kon scoren. (Marc Verbraak was de zaterdag avond beëdigd als Prins Carnaval van Austerlitz) Deze try met conversie benut door Wakkie Rhoda 10-0. Hierna wist Amstelveen toch de bal meer in de voorwaartse te houden, dit resulteerde in hun eerste try in de 19de minuut, ook hier werd de conversie benut 10-7. Vier minuten later een gelijke situatie als in de 5de minuut off-site van Amstelveen en wederom een penalty kick voor the Pink Panthers, nu werd deze niet benut door Wakkie. Een 10 minuten later een mooi uitgespeelde actie van the Pink Panthers backline waardoor Adrian Herman, een tweede Afrikaanse speler bij the Panthers, de tweede Pink Panthers try op het scoren bord zette. Nu weer met de conversie van Wakkie. 17-7. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft start Amstelveen furieus, veel druk op de voorwaartse van The Pink Panthers die even niet wisten het Amstelveense geweld te stoppen. Hierdoor scoorde Amstelveen in de 2de en 5de minuut van deze tweede helft waardoor in 5 minuten de stand gelijk was getrokken 17-17. The Pink Panthers ontwaakt na de acties van Amstelveen hervonden zich in hun spel wat ze speelde in de eerste helft. Hierdoor trok het Panthers team ten strijde met als gevolg dat drie minuten na de gelijkmaker de voorsprong weer nam met een tweede try van Adrian Herman. Met de benutte conversie 24-17. Kleine tien minuten later een mooie break van Wakkie Rhoda aan de linker zijde van het veld en deze wist de vierde try van the Pink Panthers te scoren, de conversie van helemaal aan de buiten zijde van het veld werd nu niet benut. 29-17. Jammer van het Amstelveense is dat ze één van de beste spelers van The Pink Panthers uit de wedstrijd wist te schoppen. Adrian Herman werd al gehele wedstrijd getrakteerd op stompen en schoppen. Jammer genoeg had de verder goed leidende scheidsrechter dat allemaal niet in de gaten. Gevolg was wel dat Adrian naar 15 minuten in de tweede helft het veld moest verlaten. Zijn vervanger Rabbe Borchert verving Adrian erg goed, door als verse kracht zoveel druk op Amstelveen te zetten dat deze nog steeds niet aan aanvallen in hun backline kwamen. Nadeel was dat Amstelveen weer meer in hun voorwaartse spel wisten te komen. Dit met als gevolg dat Amstelveen hun vierde try konden scoren. Met de benutte conversie 29-24. Bleef spannend. The Pink Panthers steeds flink onder druk gezet door de sterke Amstelveeners had alle hens nodig om Amstelveen van zich af te houden. Voordeel van the Pink Panthers is hun brede selectie waardoor verse krachten konden worden aangeleverd. Dit was dan ook het verschil. Ondanks een opgelopen gele kaart bij the Pink Panthers, bij rugby is dat 10 minuten aan de kant toekijken, bleef het Pink Panthers team overeind. Panthers wisten zelf te scoren door een snelle uitbreek van de Panthers backline. Hierdoor scoorde Wakkie Rhoda de verlossende try, nu ook met conversie 36-24. Drie minuten later, Panthers nog steeds in ondertal, kregen the Panthers weer een penalty kick welke kickbaar was op de palen, Wakkie Rhoda wist de te benutten. 39-24. Deze stand brak de Amstelveense rugbyers op waardoor the Panthers de wedstrijd rustig konden uitspelen.

Eerste doel gehaald en mooi cadeau waar het team en ook zeker de nieuwe hoofdsponsor de ZAM trots op terug kijken.

Ook het tweede team van the Pink Panthers boekte veel progressie deze zondag, the Panthers Reserves speelt dit jaar met maar liefst 9 nieuwe spelers en deze beginnen hun draai te vinden. Het derde team van Amstelveen werd met 44-7 verslagen. Hierdoor stijgen de trotse reserve Panthers van de 7de naar de 3de plek in hun competitie.

 

Volgende week gaat het First XV team de Pink Panthers naar de onbetwiste koploper Waterland in Purmerend. Waterland nog geen puntje gemorst en volle score op de competitie tabel kan rekenen op een gemotiveerd Panthers team. Kick Off in Purmerend 14.30 uur.

Bart_en_mark_overhandiging_shiTeam_bij_de_zam_131111

Advertentie