Ingezonden door Lennaert Geerts:

Afgelopen zaterdag 12 november speelden de jongste jeugdteams van rugbyclub RC Bulldogs hun 2e thuiswedstrijd van dit seizoen. Het mooi herfstweer zorgde voor goede omstandigheden om te rugbyen.

 

Bij rugby spelen de kinderen tot 12 jaar geen competitie, maar ieder weekend een mini-toernooi waarbij er twee of drie wedstrijden gespeeld worden. In de leeftijd van 6 tot 12 jaar liepen er ongeveer 100 kinderen verdeeld over elf teams rond op ons rugbyveld op sportpark de Wierden in Almere Haven.

 

De drie teams van RC Bulldogs lieten allen goed rugby zien. Ze spelen steeds meer samen als een team. Bij de turven (<9 jaar) en de benjamins (< 11jaar) leverde dit ook winst op. Voor de mini’s (<13 jaar) zat er helaas geen winst in dit weekend. Volgende week, in Haarlem, krijgen ze weer nieuwe kansen om te winnen!

 

Bij RC Bulldogs speelden diverse spelers  hun eerste wedstrijden! Na een periode van een week of zes alleen trainen waren ze nu ver genoeg om de wedstrijden aan te kunnen. Het was goed om te zien dat ook deze jongens en meisjes direct deel uit maken van het team en meedoen met het spel.

 

Meer weten over rugby in Almere, kijk op onze site www.rcbulldogs.nl

2012_11_12_bulldogs_benjamins_02012_11_12_bulldogs_benjamins_

Advertentie