RC Zwolle steunt STOPhersentumoren.nl

Gepubliceerd op donderdag 13 oktober 2011 om 10:49

Soms slaat het noodlot hard toe. Zo ook bij Rugby Club Zwolle. Eén van de spelers van de club kreeg afgelopen zomer te horen dat hij een hersentumor met zich meedraagt. Die mededeling kwam hard aan. Maar een echte rugbyer als hij is, zit hij niet bij de pakken neer en gaat de strijd aan tegen de tumor.

Op normale zondagen wordt hij altijd gesteund door zijn maatjes op en om het veld. En hij besloot de strijd ook niet alleen te strijden. Er kwam een idee om geld in te zamelen voor research naar hersentumoren. Een collectebus op de bar was snel geregeld en gevuld met klein en groot geld. De Zwolse rugbyers vinden dit echter niet genoeg, ze zijn niet snel tevreden. Er werd een bingo georganiseerd, waar de club prijzen voor beschikbaar stelde. De verkoop van de loten ging rechtstreeks naar de stichting STOPhersentumoren.nl.

Maar ook dit is nog niet genoeg voor de Zwolse rugbyers. Nog steeds wordt een ieder aangemoedigd zijn wisselgeld in de collectebus te deponeren en er ontplooien zich allerlei activiteiten. Afgelopen zondag kwam een spelersvrouw met soep en broodjes naar de club. De soep was gratis in ruil voor een vrijwillige bijdrage aan de stichting. Nog nooit is er zoveel geld voor soep betaald. Een ander lid verkoopt kartonnen portemonneetjes voor maar liefst 5 euro per stuk en de gehele opbrengst gaat naar de stichting.

Wil jij ook een bijdrage leveren. Neem eens een kijkje bij RC Zwolle en vraag waar je het kwijt kan. De actie loopt nog even door en er wordt gekeken hoe het afgesloten kan worden met een mooie actie!