Rfc_gouda_heer_en_meester_bij_

Persbericht
 
Na de promotie van de rugby'ers van RFC Gouda vorig seizoen is de ploeg erin geslaagd om na 5 competitiewedstrijden een keurige derde plaats te bezetten in de Tweede klasse Zuid.
Dit resultaat is een gevolg van hard trainen en werken waardoor de jonge Goudse ploeg ook goed partij kan geven tegen veel geroutineerdere equipes in deze zware poule. Conditie, tactische discipline en vaardigheid in de driekwartlijn zijn de wapens waarmee de relatief licht ploeg van RFC Gouda de tegenstanders wil bestrijden. Totnu toe dus succesvol, al beseft de technische staf dat er best nog wel een fase zal komen in de competitie waarop ook karakter en doorzettingsvermogen zal worden aangesproken.
Handhaving in deze poule is dit seizoen dan ook het devies en een basis leggen voor groei naar de toekomst, wat met deze talentvolle groep zeker tot de mogelijkheden moet horen.
 
Aanstaande zondag zijn de mannen RFC Gouda weer thuis te bewonderen op het rugbyveld aan de Uiterwaardsedijk in Gouda Goverwelle. Er wordt dan gespeeld tegen de sterke Leidsche studenten van LSRG, kick off 14.30.
 
Dames en Jeugd
 
Ook het debuterende damesteam van RFC Gouda is binnenkort thuis te bewonderen en wel op 30 oktober aanstaande tegen het damesteam van Breda. Maar ook wie de jeugdteams in alle leeftijdsklassen eens in actie wil zien kan dat volop. Op de website www.rfcgouda.nl is op de agenda te zien welke teams er wanneer gaan spelen. Een mooie gelegenheid om eens van nabij te gaan bekijken wat er zo mooi is aan deze dynamische sport. Of wellicht zelf de rugbyboots onder te binden en zelf te ervaren waarom rugby een van de populairste sporten in de wereld is.
 
WK-Rugby
 
Op televisie bij de NOS is momenteel volop te genieten van het spektakel van het WK Rugby, gehouden in Nieuw Zeeland. Na de groepsfase is het nu erop of eronder voor gerenommeerde rugbylanden, waarvan niet de minsten (Engeland en Zuid-Afrika) al sneuvelden. De 2 overgebleven Europese ploegen, Wales en Frankrijk, gaan zaterdag uitmaken in de halve finale wie de sterkste is en de absolute kraker zal zondag zijn tussen Australie (the Wallabies) en gastland Nieuw-Zeeland, the All Blacks met hun intimiderende "Haka" voor de wedstrijd.
De NOS doet hiervan live verslag, evenals van de finale een week later.
 
Geinteresseerden in de rugbysport en de RFC Gouda, die uit de Goudse regio komen, kunnen een mail sturen naar secretaris@rfcgouda.nl of gewoon eens langs komen bij de Goudse rugbyclub, waar altijd wel iemand klaar staat om je de benodigde informatie te geven of er naar door te verwijzen. Ook een paar keer vrijblijvend meetrainen kan uiteraard; want rugby is een geweldige kijksport maar toch vooral prachtig om te doen!
Bezoek ook eens onze website: www.rfcgouda.nl.
 
 
 

Advertentie