NAARDEN – Een herhaling van 2009. Een nieuwe landstitel; dat is de inzet van Rugby Club ’t Gooi. Zaterdag 3 september begint de Naardense ereklasser aan de reis die aan het einde van het seizoen moet uitmonden in een zegetocht.

Vorig jaar ging het in de play-offs tegen RC Hilversum, de Gooise rivaal, mis. Hierdoor wist de kampioen van 2009 de finale niet te bereiken. Dat moet dit jaar anders, zo vinden ze bij de ambitieuze club. Er is dan ook geïnvesteerd in de selectie. Kane Crewther is de nieuwe coach, Mark Darlington is de nieuwe captain, Charlie Dekker is het nieuwe hoofd van de technische commissie, John Kenbeek is de conditietrainer en daarnaast zijn er nog diverse versterkingen gehaald uit binnen- en buitenland. ‘Zo zijn de kansen op het kampioenschap vergroot’, luidt de uitleg.

De eerste horde die de Naarders willen nemen is Rugbyclub Eemland. Zaterdag nemen de Amersfoorters het op tegen ’t Gooi. De wedstrijd begint om 15.00 uur op het Sportpark Naarden aan de Amersfoortsestraatweg.

Deze wedstrijd is het hoofdmenu van deze zogeheten Gooidag. Vanaf 13.30 uur verzorgt de club al activiteiten, zoals de afscheidsreceptie van oud-voorzitter Peter de Graaf. De jeugd speelt om 14.30 uur een demonstratiepartij. Na RC ’t Gooi tegen Eemland staat nog een barbecue op het programma.

De komende tijd brengen de Naarders de rugbysport meer onder de aandacht. Aanleiding hiervoor is het wereldkampioenschap dat van 9 september tot en met 23 oktober plaatsvindt in Nieuw Zeeland. ‘Wij zullen diverse activiteiten in Naarden en Bussum organiseren tijdens dit WK’, meldt ’t Gooi.

Advertenties