(Foto: DIOKdames)
LEIDEN – Vanaf dinsdag 6 september organiseert Leidse Rugbyclub DIOK open trainingen speciaal voor dames. Sportieve vrouwen (vanaf 16 jaar) uit Leiden e.o. kunnen op alle dinsdagen in september vrijblijvend kennis maken met rugby. De open trainingen zijn op dinsdag 6, 13, 20 en 27 september van 20.00 tot 21.30 bij LRC DIOK, Smaragdlaan 101, Leiden. Aanmelden kan via: info@damesrugbyleiden.nl

Bij de DIOK dames rugbyen meisjes en vrouwen van verschillende leeftijden, en er spelen zowel beginners als gevorderden. Nieuwkomers kunnen dan ook makkelijk instromen. Voor de deelnemers aan de open trainingen is een speciaal trainingsprogramma opgezet. Geen conditie? Geen nood! We bouwen het rustig op. En of je nou groot, klein, dik, dun, sterk of minder sterk bent: in het veld is er altijd een plekje voor je. Alle deelnemers aan de open training ontvangen een welkomstpakket met oa. een spelregelboekje, een rugbytijdschrift en het programma voor het WK rugby (9 sep t/m 23 okt in Nieuw-Zeeland).

De DIOK Dames spelen in de hoogste klasse van het Nederlandse rugby: de Ereklasse. In de loop van de tijd heeft het team al verschillende grote successen geboekt zoals het winnen van het landskampioenschap in 2001 en tweemaal Nederlands Kampioen Beachrugby in 2004 en 2007. Ook hebben de DIOK dames in hun 30-jarige bestaan vele rugbysters aan de nationale selecties mogen leveren.  De dames trainen twee keer per week met elkaar (dinsdag en donderdag tussen 20.00 en 21.30) en spelen op zondag competitiewedstrijden die verspreid over het hele land kunnen plaatsvinden.

In 2016 staat rugby sevens voor het eerst op het programma tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilie). De Nederlandse dames maken goede kans om daar met de besten van de wereld om de medailles te strijden. Met de aandacht die deze Olympische status oplevert voor het damesrugby in Nederland, verwacht DIOK Leiden in de toekomst ook een tweede damesteam te kunnen starten. Nieuwkomers krijgen zo de kans op een wat lager competitieniveau kennis te maken met de sport, voordat zij doorstromen naar het eerste team dat uitkomt in de landelijke Ereklasse.

Open Trainingen
di 6 september 20u00 tot 21u30
di 13 september 20u00 tot 21u30
di 20 september 20u00 tot 21u30
di 27 september 20u00 tot 21u30

Adresgegevens
Leidse Rugbyclub DIOK
Smaragdlaan 101, Leiden

Contact
info@damesrugbyleiden.nl  
www.facebook.com/damesrugbyleiden
www.twitter.com/DIOK_dames

Advertenties