Den Helder – Het competitieschema voor Rugby Club Den Helder (RCDH) is vorige week bekend gemaakt door de Nederlandse Rugby Bond. De Nieuwediepers krijgen komend seizoen te maken met negen tegenstanders.

De eerste competitiewedstrijd speelt RCDH thuis tegen CasRC 3, op zondag 11 september. Ter voorbereiding op deze wedstrijd heeft trainer Ronald Kooij de hulp ingeroepen van enkele Nederlandse topspelers.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september zullen er clinics aan de senioren worden gegeven door bekende rugbyers, zoals Tim Schumacher (LRC DIOK, Barbarians, voormalig aanvoerder Nederlands team), Wesley Mulder (oud ereklasse, voormalig trainer Nederlands Dames team), Wiet van Duim (CasRC, Nederlands team en momenteel trainer bij de LOOTschool en CasRC).

Oefenwedstrijd
Na een ochtend en middag bestaande uit clinics, spelen de heren van Den Helder een oefenwedstrijd tegen spelers van CasRC 2 en 3. De dag wordt afgesloten met een gezellige barbecue voor alle deelnemers.

Komende competitie verwacht RCDH weer mee te draaien in de bovenmoot, maar zal net als vorig seizoen weer hard moeten werken om dit te bewerkstelligen. Met teams zoals Hilversum, Bulldogs en CasRC3, waarin vaak jongere spelers ervaring opdoen voor doorstromen naar het eerste team, zal RCDH alle zeilen moeten bijzetten om de winst naar zich toe te halen.

Geen tijd voor herstel
Ook met de huidige speeldata is er weinig ruimte voor herstel van kleine blessures, waardoor het lastig zal worden om tegen het einde van de competitie een sterk draaiend team neer te zetten. Nieuwe spelers zullen in korte tijd veel ervaring op moeten doen om het toch al wat oudere team van RCDH snelheid en aansluiting te geven.

Ook het gemis van een goed schietende schopper probeert RCDH op te lossen door meer aandacht te leggen tijdens de training op dit onderdeel van de sport. Met name de wedstrijd tegen Almere vorig seizoen, waarbij RCDH verloor terwijl het toch meer tries had gescoord, legde deze pijnlijke plek bloot. Helaas is er op dit moment nog geen speler gevonden die hierin uitblinkt.