Krant

Ingezonden door Rob Koelewijn:

The Bassets pakken eerste prijs

 

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim hebben de eerste prijs van het seizoen te pakken. In Leiden werd er gespeeld tegen de Delftse studenten om “De Sjoukje”. Een groot stenen vrouwenbeeld,in de clubkleuren van beide teams. Deze wedstrijd staat bol van tradities en wordt al decennia in de voorbereiding van de Nederlandse competitie gespeeld. De Delftsche studenten onder leiding van oud Bassets coach Michiel Snijders is voor The Bassets een geduchte tegenstander en wint net zo vaak van The Bassets als dat het verliest en zo was het niet te voorspellen wie dit keer “De Sjoukje” weer een jaar onderdak mocht geven. The Bassets die al geruime tijd in training zijn wilden graag deze graadmeter gebruiken om te kijken of hun trainingsarbeid vruchten zou gaan afwerpen. De nadruk van de trainingen lag voornamelijk op de conditie. Al snel in de wedstrijd bleek dat dat ze geen windeieren had gelegd. The Bassets hadden conditioneel veel voorsprong op de studenten, zodat ze in de wedstrijd nauwelijks in de problemen kwamen. Dit veldoverwicht resulteerde in mooie scores en The Bassets konden hun ingestudeerde aanvallen naar hartenlust uitvoeren.

 

De einduitslag van 5-36 viel in het voordeel van The Bassets, zodat zij uit handen van een toch wel tevreden studenten coach Snijders, de Sjoukje in ontvangst mochten nemen. want ondanks het veldoverwicht van The Bassets heeft Snijders zijn nieuwe ploeg de potentie om bij het treffen van de beide teams in de competitie de uitslag wel eens geheel anders kan uitvallen. Ook The Bassets kunnen tevreden zijn. Voor het echte werk zijn ze nog niet helemaal klaar, maar ze zijn zeker het juiste pad ingeslagen en geeft moed voor de competitie, die start op 11 september uit tegen Waterland in Purmerend.

Advertentie