Krant

 

Op zondag organiseerde rugbyclub The Bassets weer het Bollenstreek Rugbytoernooi. Op dit toernooi spelen teams, die bestaan uit spelers die onbekend zijn met de rugbysport. Dit jaar waren er 5 teams ingeschreven, Beest van Harry uit Noordwijkerhout, De Veenbokken uit Roelofarendsveen, de nieuwkommer RC Lisse, natuurlijk ontbrak ook Shaffey’s uit Sassenheim niet en het combinatieteam Murphy’s Estec uit Hillegom/Noordwijk.

 

Omdat het eigen veld van The Bassets groot onderhoud krijgt moest er noodgedwongen uitgeweken worden naar een andere locatie. Op de ijsbaan in Sassenheim hadden vele vrijwilligers van The Bassets de ijsbaan omgetoverd tot een heus rugby terrein waar de wedstrijden gespeeld konden worden en de inwendige mens ook verzorgd werd. Het weer dreigde roet in het eten te gooien, maar de regenbuien dreven gelukkig over. De wedstrijden waren van hoog niveau en de teams waren prima aan elkaar gewaagd. Harry’s feest trok in de zinderde finale tegen Shaffey’s net aan het langste eind en won het toernooi. Ieder team kreeg een mooi aandenken en de kampioen werd gehuldigd. The Bassets zelf hadden weer de nodige talenten gespot en boden deze spelers een jaar gratis lidmaatschap aan en daar wilden ze graag gebruik van maken, zodat The Bassets weer meer spelers rijker is en de rugbysport bij een hoop mensen bekend heeft gemaakt.

Advertentie