HILVERSUM Oud-Hilversum speler Tim Visser is geselecteerd voor de Barbarians, die het komende zondag op Twickenham opnemen tegen de rugbyers van Engeland. De Barbarians is een rugbyteam voor genodigden, dat al sinds 1890 bestaat.

Visser, die uitkomt voor Edinburgh, is de derde Nederlander die deze eer te beurt valt. Eerder speelden Yves Kummer en Tim Schumacher mee met de traditioneel in het zwart-wit spelende Barbarians. De spelers dragen de kousen van hun eigen team. Tim Visser is voor het eerst uitgenodigd voor de Barbarians. De selectie telt twaalf nationaliteiten. Na het duel tegen Engeland volgt nog een wedstrijd tegen Wales in het Millenium Stadium in Cardiff.

De selectie van de Barbarians:

Backs – Benoit Baby (Clermont Auvergne), Mathieu Bastareaud (Stade Francais), Doug Howlett (Munster), Brock James (Clermont Auvergne), Nicolas Jeanjean (Brive), Willie Mason (Toulon), Frederic Michalak (Toulouse), Ruan Pienaar (Ulster), Seru Rabini (La Rochelle), Paul Sackey (Toulon), Sebastien Tillous-Borde (Castres Olympique), Tim Visser (Edinburgh Rugby)

Voorwaartsen- Sebastien Bruno (Toulon), Quintin Geldenhuys (Aironi), Leonardo Ghiraldini (Benetton Treviso), Carl Hayman (Toulon), Davit Kubriashvili (Toulon), Erik Lund (Biarritz), Sergio Parisse (Stade Francais), Salvatore Perugini (Aironi), George Smith (Toulon), Iosefa Tekori (Castres Olympique), Iestyn Thomas (Scarlets), Paul Tito (Cardiff Blues), Joe van Niekerk (Toulon), Martyn Williams (Cardiff Blues)

 

Meer informatie over de Barbarians: http://www.barbarianfc.co.uk