Martijn

Bassets 2 greep op een negatief doelsaldo net naast het kampioenschap in de 4e klasse en om toch via de achterdeur te promoveren naar de 3e klasse moesten ze in de play-off 2 keer een winstpartij neerzetten tegen R.C. Emmen thuis en tegen Feanster in Heerenveen. Emmen werd met grote cijfers verslagen door The bassets maar ook door Feanster dus zou de laatste wedstrijd beslissend zijn en iedereen weet, Heerenveen uit altijd lastig. Het is statistisch gebleken dat er met uitwedstrijden meer verjaardagen van schoonmoeders, babyshowers en tupawear party’s zijn, dan met thuiswedstrijden. Het was dus voor de teammanager en trainer weer een heel gepuzzel om een capabel team uit de hoge hoed te toveren. Dit lukte en vol vrolijkheid werd aan de reis naar het hoge noorden om 10.30 uur begonnen. Met de warming up werd de tactiek nog eens dunnetjes doorgenomen. Feanster moest met jeugdig enthousiasme en eeuwen oude ervaring bestreden worden. Dit lukte deels. Feanster was taaier dan gehoopt werd en wilde hun huid duur verkopen om zo te zorgen dat een verblijf in de 3e klasse zeker nog voor 1 seizoen gewaarborgd bleef, maar helaas voor hen en gelukkig voor The Bassets trokken The Bassets toch aan het langste eind, 5-19 en zo degradeerde Feanster en promoveerde The Bassets 2 naar de 3e klasse, eind goed al goed.

 

Advertentie