Tom_rugby_033

Ingezonden door Rob Koelewijn:
 
Woensdag 6 april traden een combinatie van junioren en colts aan tegen Gordons school.
Altijd lekker als het seizoen bijna is afgelopen, nog een wedstrijd tegen een buitenlandse opponent te kunnen spelen.
De wedstrijd begon aftastend, en ik had de indruk dat onze gasten verrast waren door de tegenstand die onze combi gaf.
De passing van Bassets zijde liep niet altijd even vlekkeloos en mede daardoor kon Gordons de score openen. Ondanks dat wij lekker mee konden komen, was de tegenstander wel iets sterker dan ons team. Na een paar gemiste tackles, stoomde Gordons weer op en moesten we een tweede try plus conversie incasseren. Het spel was hard, maar de ref had alles goed onder controle. Er werd gerust met een 0-14 stand.
Ook in de tweede helft bleef het hard tegen hard gaan. Gordons meer in de aanval, en zo af en toe kwamen ook de Bassets iets meer aan aanvallen toe. We mistten net de finesses om een aanval goed af te kunnen maken, en scoorden Gordons weer. Na de zoveelste holding, werd er een goede aanval door de Bassets opgezet en dit resulteerde in onze eerste try.
Helaas mochten we niet al te lang van dit succesje genieten want Gordons gooiden er een bijna perfecte kick tegenaan, en met behulp van de paal, drukten zij hun volgende try.
Toch gingen de Bassets beter spelen, er werd beter getackeld, de passing liep beter, en de spelers waren niet van plan om te de handdoek in de ring te gooien. Sterker nog, door dit spel wiste de Bassets ook nog een try te drukken, en ook de conversie werd weer benut.
De tegenstander was hier niet blij mee, en toonden zich erg fanatiek. De speeltijd stond echter niet aan onze kant en we verloren de wedstrijd met 14-24. Geen enkele reden om zich voor te schamen. Onze jongens en meiden hebben een boeiende, harde en spannende wedstrijd op de mat gebracht. Het was zeker de moeite waard om op een doordeweekse woensdag van het bankie af te komen, hopen dat er zo nog meer volgen, zo aan het eind van dit seizoen.
Advertentie