Rugbyklucht duurt maar voort

HILVERSUM –

De klucht over de derde wedstrijd in de play-offs tussen de rugbyclubs Hilversum en ’t Gooi duurt maar voort.

Hilversum was oorspronkelijk al zeker van de finale om de landstitel, die voor komende zaterdag op het programma staat. Maar ’t Gooi diende na twee nederlagen tegen de streekrivaal een protest in omdat Hilversum een niet speelgerechtigde speler, Sep Visser, had opgesteld in het tweede duel.

Nog altijd wordt er binnen de rugbybond en de arbitrage en tuchtcommissie overlegd wat er nu moet gebeuren. In eerste instantie hadden de twee teams dinsdagvond een beslissingswedstrijd moeten spelen, maar Hilversum weigerde dat en wilde een diepgaander onderzoek.

Deze week wordt verder gepraat over de kwestie. Of zaterdag de finale wordt gespeeld door één van de twee clubs tegen Dukes is daardoor ook onzeker geworden.