RC Delft II vs RSRC II 51-7

Written by Michiel

  

Tuesday, 29 March 2011

Laatste wedstrijd van het seizoen voor het glorieuze tweede team van RC Delft. Deze keer geen stress vooraf voor Michiel en Herman of er wel genoeg spelers zijn, er zijn er zat.

Leeftijd varieerde van jong in de driekwarten to gearriveerd in de scrum. Dubbele bezetting op de props zodat alleen Sander als hooker een hele wedstrijd hoefde te spelen. Verder dus een hoop reserves langs de kant en ook aardig wat publiek. RSRC was met een volledig team aanwezig ondanks dat hun eerste team een promotie degradatie wedstrijd tegen Dwingeloo moest spelen.De wedstrijd begon al even zonnig als het weer van vandaag. Het gameplan was duidelijk,  de bal te ver opengooien naar buiten zouden onze scrum niet kunnen belopen en de fitte studenten scrumspelers wel dus we houden het simpel, centres snijden terug naar binnen na de setpiece en van daaruit gaan we spelen. Dit resulteerde in mooi fase spel met pick en go’s en veel loop acties rond onze fly half/voorzitter Kees. Dit resulteerde na 10 minuten in een try voor flanker Jan Zinsmeetser  die een zeer sterke wedstrijd speelde.Tweede try was een uitgespeelde overlap na wederom goed fase spel, wie re scoorde weet ik niet meer zeker maar ik weet wel dat Nicolai onze Servische aanwinst goed was ingeschoven vanaf de full back.Hierna speelde RSRC de bal snel in de vrije ruimte voor de aansluit try, maar helaas voor hun kon Delft het game plan weer oppakken en werd de voorsprong langzaam maar zeker uitgebouwd.Tweede helft met redelijk wat nieuwe spelers voor delft was een kopie van de eerste helft en de winst werd uitgebouwd naar 51-7. Ik stond toen al zelf langs de kant te keuvelen dus weet niet alle try scoorders meer. Wel alle lof voor RSRC die ook bleven rugbyen. Klein minpuntje was de blessure van het broertje van Coen (in goede traditie van het 2e ken ik ook niet alle spelers bij naam), hij moest na een flinke tik op de borst kortademig worden afgevoerd. Hopelijk knapt hij snel op en zie we hem snel weer op het veld.Na het laatste fluitsignaal van de referee (wie anders al de onvolprezen Rob de Roo ) was het tijd voor een gezellige 3e helft. Biertjes stonden klaar en publiek en spelers hadden gezonde dorst. Weer een fijne dag op de rugby.Michiel en Herman bedankt voor het weer een jaar trekken van de kar, dankzij jullie hebben we een mooi seizoen kunnen spelen en zijn we op een nette derde plaats geëindigd! Helemaal top!

Bart de Wit