Dsc00433

Ingezonden door Rob Koelewijn.
BASSETS  Jeugd tot 12 jaar 2E VAN NEDERLAND

 

Afgelopen zaterdag vond het Nederlands Kampioenschap Rugby voor spelers geboren voor 1 januari 2000 beter bekend als de Mini’s plaats bij de RC Drachten. The Bassets hadden zich vorige week als eerste in hun poule geplaatst tijdens de voorrondes in Castricum. Nu ging het dus om het ‘echie’ met de beste 16 ploegen van Nederland.

Op het zonovergoten complex in Friesland gingen de jongens langzaam van start met een 0-3 nederlaag tegen de nummer 2 van vorig jaar, de Haagsche. Maar na een zenuwslopende overwinning tegen Bekaro uit Roosendaal en daarna een mooie zege tegen het sterke Dukes uit Den Bosch stonden de Bassets in de kwartfinale.

Daarin was het sterke tweede team van The British School in the Netherlands (BSN) de tegenstander, kinderen die rugby met de paplepel ingegoten krijgen. Meteen vanaf de start namen de Bassets een brutale voorsprong en bij rust stond het 3-0. Na rust werd het nog spannend toen de ‘Engelsen’ terugkwamen naar 3-2 maar de scheidsrechter floot net op tijd. Het toernooischema stond weinig rust toe, dus er werd bijna meteen begonnen aan de halve finale tegen ’t Gooi, een sterk aan de weg timmerende vereniging. De stijgende lijn van de vorige wedstrijden werd voortgezet en ook hier was het bij rust 3-0. De krachten werden nu gespaard want in de finale zou het een slopend gevecht worden. ’t Gooi scoorde nog 1 keer maar de zwart-wit-bruine brigade bereikte zonder kleerscheuren de finale waarin de kampioen van vorig jaar wachtte, het eerste team van BSN.

Onder de ogen van de lokale tv en zo’n 200 toeschouwers begonnen The Bassets aan de eindstrijd en waarschijnlijk tot verbazing van alle aanwezigen boden ze flink verzet. Pas op slag van rust wist BSN een try te scoren. Vlak na rust maakte BSN 0-2 maar één minuut later scoorden The Bassets 1-2 en werd het nog een spannend duel. Pas in de laatste 3 minuten moesten de dappere Sassemers buigen voor de terechte kampioen van Nederland en ging de finale van het Nederlands Minikampioenschap rugby met 1-4 verloren.

Een historische dag voor Rugby Club The Bassets, nog nooit eerder eindigde een (jeugd)team als 2e van Nederland. Jongens en Fauve en natuurlijk trainers en begeleiding van harte gefeliciteerd met jullie unieke prestatie, Sassenheim is trots op jullie.

Advertentie