Minis_bij_cas

Ingezonden door Rob Koelewijn

Mini’s naar Nederlands Kampioenschap

 

Afgelopen zaterdag speelden The Bassets Mini’s in Castricum de voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap. Tegen 10 uur arriveerden de spelers, trainer Rashied en begeleidster Tamara in hun speciaal voor het NK gemaakte truien vergezelt door ouders en aanhang in Castricum. Om 11 uur begon de eerste wedstrijd onder een waterig zonnetje op het mooie complex van CAS. De eerste tegenstander was Delft, waar onze Mini’s al een paar keer tegen gespeeld hadden dit seizoen en ook deze keer leverde dat weinig problemen op. Bij de rust was het 4-0 en na 2 x 12 minuten 9-1. Na een half uurtje rust stond het tweede team van The Dukes uit Den Bosch aangevuld met een paar van hun spelers uit hun 1e team op het programma. Ook nu vonden de gretige Bassets al snel de Trylijn en werd er prima gecombineerd door de driekwarters. Het massieve ‘Pak’ van de voorwaartsen had geen kind aan de veel kleinere Brabanders en bij rust was de overwinning al zeker. Na rust bracht Dukes een aantal 1e team spelers extra waardoor het meer een wedstrijd werd maar na afloop stond er toch 11-0 op het briefje van de scheidsrechter.

Zonder lange pauze wachtte nu wat vooraf als het zwaarste duel werd gezien tegen het 1e team van The Dukes, die zowel een wedstrijd rust hadden gehad en onze Mini’s hadden bekeken tegen hun tweede. Bovendien heersen de ‘Hertogen’ niet alleen in de Ereklasse maar hun jeugd behoort ook tot de top van Nederland.

De Bassets begonnen weer sterk en binnen 5 minuten scoorde Jessy een belangrijke try. Daarna waren de twee ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na de rust begonnen de Dukes te drukken en begon het duidelijk te worden dat ze telkens één mannetje overhadden (The Bassets hadden helaas gedurende de hele dag maar 11 spelers in plaats van de vereiste 12). Dukes scoorden een verdiende gelijkmaker na een gemiste tackle en de zenuwslopende wedstrijd vergde het uiterste van de 23 spelers. Na geweldig defensief werk van de voorwaartsen bleef het toch bij 1-1.

Gelukkig was er nu een wedstrijd rust waarin onze jongens en Fauve zagen wat het scheelt om een wedstrijd rust te hebben gehad. Dukes verloor namelijk puur op kracht van Castricum onze volgende tegenstander. En na hun overwinning op The Dukes zagen de geel-zwarte gastheren het helemaal zitten. Maar zie, onze Mini’s waren weer op krachten gekomen en Dominiek, Jessy en Mark scoorden al voor rust, waarna de tweede helft eigenlijk een formaliteit was omdat Castricum helemaal murw gebeukt werd. Met 5-0 kwamen ze nog goed weg.

Na deze overwinning waren de Mini’s al geplaatst, de eerste 3 van de 6 gaan door naar het NK, maar ook tegen Bulldogs uit Almere wilden ze natuurlijk winnen om 1e van de dag te worden. Bulldogs waren met 10 en zagen de bui al hangen en lieten ons de wedstrijd claimen met 3-0 door te vragen om 10 tegen 10 te spelen. Nog één keer pepte succescoach Rashied de spelers op en wierpen de zwart-bruin-witten zich in het strijdgewoel om tenslotte met 3-2 als winnaar van het veld te stappen. Het publiek had genoten van The Basssets en zoals een speler van The Dukes bewonderend zei; “The Bassets,, ik had nog nooit van jullie gehoord, maar nu vergeet ik het niet zo snel meer.” Met 9 punten uit 5 wedstrijden een doelsaldo van 29 voor en 2 tegen kunnen onze Mini’s nu met veel vertrouwen vooruitkijken naar de finales van het Mini Kampioenschap dat op zaterdag 19 maart wordt gespeeld bij Rugby Club Drachten. 

Advertentie