Sportwereld – Fransen gaan furieus van start

  • Het beest Sébastien Chabal tackelt de schot Kelly Brown

Het beest Sébastien Chabal tackelt de schot Kelly Brown

Tijdens het eerste weekend van het Zeslandentornooi in het rugby heeft titelverdediger Frankrijk zijn favorietenstatus nog eens onderstreept. De Fransen, die het tornooi vorig jaar zonder puntenverlies wonnen, waren in het Stade de France de betere van Schotland, het werd 34-21.

Vooral aanvallend was Frankrijk indrukwekkend. Met krachtige rushes stond het de hele match op voorsprong. De ruime bonus zorgde soms voor concentratieverlies, waardoor de Schotten ook drie tries konden maken. Maar als Frankrijk doorduwde, liep Schotland achter de feiten aan.

Ierland vermijdt blamage

De grootste uitdager van Frankrijk is vice-wereldkampioen Engeland. Dat won vrijdag al de openingsmatch met 19-26 in en tegen Wales, meteen de eerste zege in acht jaar voor de Engelsen in Cardiff. Onder anderen superster Johny Wilkinson scoorde voor Engeland belangrijke punten.

Ierland, twee jaar geleden winnaar van het Zeslandentornooi, begon aan het tornooi met een gevleide overwinning. De Ieren konden maar op het nippertje een afgang tegen het zwakke broertje Italië vermijden. Pas twee minuten voor tijd kon Ronan O’Gara zijn land met een dropkick de winst bezorgen. De eindstand in Rome was 10-13.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s