Duncan Jansen in de aanval
 INGEZONDEN Het vlaggenschip van de Hoekse rugby club is bezig met een goede seizoensstart. Met een doelsaldo van + 235 punten zijn zij dan ook een trendsetter in de landelijke 1e klasse, want dit duidt op zeer aanvallend rugby. Daarnaast is het opmerkelijk om te zien dat de gehele selectie bestaat uit spelers van eigen kweek, dit is namelijk een zeer zeldzaam gegeven in de 1e en Ere-klasse van Nederland. “Dit jonge team is ‘100% Dutch’, en kan zeker nog veel meer bereiken”, aldus coach Silvester Ramaker.
Zoals gezegd werd er in de eerste 3 competitieronde’s met grote marges gewonnen, maar afgelopen zondag was het tijd voor de eerste serieuze test in Noord-Holland. The Hookers I moest het hierbij opnemen tegen Waterland. Waterland is de rugby club uit Purmerend, en is de kampioen in de 1e klasse van seizoen 2008/2009. Een team waar The Hookers vorig seizoen niet van wist te winnen. Een factor dat de jonge groep spelers extra motiveerde om er nog harder tegen aan te gaan.

Foto | Boyd de Bloois in actie
Al snel na het eerste fluitsignaal lieten beide teams merken dat er hard en snel gerugbied moest worden om de wedstrijd te winnen. Gelukkig pakten de Hoekse mannen de draad van het vorige weekend snel op. De voorwaartsen van The Hookers begonnen al vroeg in de wedstrijd aardig op stoom te komen, en zorgden ervoor dat de driekwarters goede en snelle ballen kregen. Na 5 minuten was het dan ook raak, want Daniel van Waas scoorde na een mooie uitgespeelde actie de eerste try van de wedstrijd. Rein Mostert benutte vervolgens de conversie, wat de score op 0 – 7 bracht. Hierna bleef The Hookers pressie uitoefenen, wat al snel leidde tot een penalty recht voor de palen. Ook deze werd benut door Mostert; 0 – 10.
Hierna leek het erop alsof de focus even verminderde, want The Hookers kwamen keer-op-keer niet weg uit hun verdedigingsgebied door de vele penalties tegen. Gelukkig stond de defensieve lijn als een huis, en strandde alle aanvallen van Waterland vaak 20 meter voor de trylijn van The Hookers.

Na de rust was het ’t Hoekse team dat direct weer druk uit oefende op de helft van Waterland. Diverse keren werd The Hookers teruggefloten door de referee. Toch bleef het team dit keer gefocused en met dank aan verschillende goede counteraanvallen kwamen er steeds meer kansen voor het Hoekse rugby team. Uiteindelijk viel het doek voor Waterland, en scoorde The Hookers in 15 minuten 4 tries. Flanker Mark Berlijn scoorde hierbij 2 keer, Rene de Vries en Eric Schafer beide 1 keer. Hierdoor werd de score uitgebreid naar 0 – 36 voor The Hookers. Daarna was Waterland nog enkele keren gevaarlijk dicht in de buurt bij de trylijn, maar dit mocht niet baten. The Hookers hielden stand, waardoor zij deze belangrijke en goede wedstrijd zonder tegenscore wisten uit te spelen. Voor Waterland was het alweer een tijdje geleden dat zij met de ‘0’ op het bord in een competitiewedstrijd hadden verloren, dit was namelijk in 2001.
Volgende week speelt het Hoekse vlaggenschip thuis, en dan neemt zij het op tegen de no. 2 uit de 1e Klasse, Amstelveense I. Hierbij kan The Hookers laten zien of zij de vorm van de laatste weken kan vasthouden tegen de betere teams. Kick off: 14.30u op The Hookers Place a/d Rondgang! Kom de mannen supporten!

Via de mail het wedstrijdverslag, waarvoor dank, online deze nog gevonden 😉