RC Laakdal verliest op Antwerp na finale in mineur (18-12)

Een vernieuwd RC Laakdal trok voor de openingsmatch van de rugbycompetitie naar Antwerp voor een echte derby. De thuisploeg begon sterk met temporugby en kon mede door de rugwind RC Laakdal op de eigen helft drukken. Antwerp kon de druk tijdens het eerste half uur omzetten in een try (5-0) en een penalty (8-0). Laakdal kon op het einde van de tweede helft enkele aanvallen lanceren die Antwerp enkel foutief kon stoppen. Zo kon Koen Peeters (net veteraan geworden:)) milderen tot 8-6. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft kon Laakdal meer op balbezit spelen en dat ook in terreinwinst vertalen. Met twee vroege penalty’s van Koen Peeters kon RC Laakdal op voorsprong komen (8-12) maar moest even later zelf een penalty incasseren (11-12). Door een misverstand in de verdediging scoorde Antwerp nog een try en kwam Laakdal terug op achterstand  (18-12). In de slotfase ging Laakdal op zoek naar de winnende try. Het pack geraakte knap over de trylijn maar een Antwerpse verdediger verhinderde de try door listig onder de bal te gaan liggen zodat Laakdal de bal niet kon afdrukken. Finale in mineur dus.

 

Advertentie