Rugbyclub ARC 1890 sluit seizoen af met meer dan 400 bezoekers

 

 INGEZONDEN Na een seizoen waarin spelers en trainers bewezen dat Rugbyclub ARC 1890 bij de Nederlandse rugby top behoort, bewees ARC 1890 afgelopen zaterdag dat ze ook weten hoe je feest viert.
Met een vooruitziende blik was door ARC 1890 op het oefenveld een zandstrand aangelegd en waren leden en belangstellenden uitgenodigd om deel te nemen aan de afsluiting van het rugbyseizoen.
Meer dan 400 mensen gaven gehoor aan die oproep en onder een stralende zon werden wedstrijden gespeeld en werd er gefeest.

Laatste seizoen afsluiting in dit clubhuis
De velden en het clubhuis van Rugbyclub ARC 1890 zullen waarschijnlijk in het komende seizoen plaats maken voor de nieuwbouw van het Amstelveen College. ARC schuift dan enkele meters op en krijgt een nieuwe locatie op hetzelfde sportvelden complex.
22 jaar deed het clubhuis dienst als rugby-thuis voor leden, ouders en vrienden. Met weemoed werd terug gedacht aan veel mooie momenten, maar met nog meer enthousiasme wordt ondertussen gewerkt aan de realisatie van de nieuwe velden en het nieuwe clubhuis.

Stralende zon
Optimistisch had ARC een strandje aan gelegd en leden, ouders en belangstellenden uitgenodigd om daar buiten de sluiting van dit seizoen te komen vieren. Dat optimisme bleek terecht: Onder een stralende zon en in zomerse temperaturen werd ’s middags het dagprogramma afgewerkt.
Verschillende jeugdteams speelden tegen vaders (en moeders). Het nieuwe ARC Damesteam liet zich zien in een wedstrijd tegen de Expats uit de heren 1 en heren 2 selectie. Tot slot speelden in een fanatieke wedstrijd de Hollanders uit de twee hoogste ARC-teams tegen de Expats van deze teams.
Aan het einde van de wedstrijd moest “Dutch” de wisseltrofee overdragen aan de Expats.

Publiek
Het publiek vermaakte zich ondertussen uitstekend langs het veld en op het strand. Er was gezorgd voor zwembadjes voor de kleinsten, er waren strandballen, een mega-springkussen, een buitenbar met koele drankjes en ijs. Vanonder de parasols werd genoten van zon en strand. Het dagprogramma werd afgesloten met een Barbecue voor 280 man, waarna de muziek het over nam en op het strand werd gedanst en gefeest. Met een keuken- en barbrigade op volle sterkte werd het een zinderend feest.

Tradities
Rugby is een sport van respect en tradities. Tot de tradities van ARC 1890 behoort de jaarlijkse strijd om de Kicking Trophee: Wie schiet als beste de bal vanaf het veld tussen de palen door? Na een spannende strijd onder leiding van Maestro Gerrit Dekker moest de winnaar van vorig jaar, Jong Oranje speler Melvin Gale, zijn meerdere erkennen in Don Diego Moll.
Als blijk van respect voor zijn uitzonderlijke verdiensten werd ’s avonds bij de kampvuren Erik van den Heuvel verkozen tot Clubman van het Jaar.

Internationale tours
Ook in het komende seizoen gaan de teams van ARC 1890 weer op Tour naar het buitenland om daar wedstrijden te spelen en kennis te maken met de universele rugby-mentaliteit van sportiviteit, vriendschap, respect en plezier.
Met tevredenheid maakte de club bekend dat buitenlandse clubs ook het komende jaar weer ARC 1890 zullen bezoeken om samen rugby te beleven.

Overwinteren
Die buitenlandse clubs kunnen dan waarschijnlijk niet meer worden ontvangen in het huidige clubhuis. ARC hoopt, tot het nieuwe clubhuis gereed is, gebruik te kunnen maken van de begane grond van het clubhuis van buurman voetbalclub NFC aan de Sportlaan. Die locatie is niet onbekend, want precies die ruimte was tot 22 jaar geleden het clubhuis van ARC.
Inmiddels is ARC gegroeid en passen de ambities van de club niet meer in dit tijdelijk onderkomen, maar met wat aanpassen en containers buiten, hoopt ARC één seizoen te kunnen “overwinteren”.
In het seizoen 2011-2012 wordt dan het nieuwe eigen clubhuis in gebruik genomen.
Aan de realisatie van de nieuwe velden van ARC 1890 wordt ondertussen al gewerkt, dus na de zomerstop kan er zeker weer Rugby gespeeld worden. Ook al is het samen zijn, het goed met elkaar omgaan en vriendschap essentieel voor rugby, uiteindelijk begint en eindigt het met de Rugby-sport en die kan ook in het nieuwe seizoen voluit worden beleefd aan de Sportlaan.

Start van het nieuwe seizoen
De trainingen beginnen weer in Augustus. De traditionele en officiële opening van het nieuwe rugbyseizoen zal dit jaar op zaterdag 4 september zijn. Ook dan is weer iedereen welkom.
En …..die opening is nog gewoon in het huidige clubhuis aan de Sportlaan, hoek Van der Hooplaan.