Rugby Katrien Lemahieu wint eerste Gouden Bal voor Gentse club

‘Niet iedere vrouw wil zich zo vuil maken’

Rugby Katrien Lemahieu wint eerste Gouden Bal voor Gentse club

Katrien Lemahieu: 'Rugby is een sport waarin alles me aanspreekt.' Gianni Barbieux

Katrien Lemahieu: ‘Rugby is een sport waarin alles me aanspreekt.’ Gianni Barbieux

GENT – In het voetbal kent men de Gouden Schoen, in het wielrennen de Kristallen Fiets en zo zijn er nog wel meer sporten die hun individuele toppers belonen met een originele prijs. Maar wie kent Katrien Lemahieu?
De 30-jarige regent lichamelijke opvoeding is een naam die bij het brede publiek weinig herkenning zal oproepen, maar toch werd de Gentse uitgeroepen tot de beste rugbyspeelster van het voorbije seizoen. Het is bovendien de eerste keer dat die trofee wordt uitgereikt aan een lid van de Gentse club.

‘Ik speel al acht jaar rugby, waarvan zeven jaar in Dendermonde en één jaar in Gent. Het is een sport waarin alles me aanspreekt. Het harde, maar faire, spel met daarbij de discipline en het respect voor de tegenstander, en voor de scheidsrechter, zijn heel belangrijk. Er komt in iedere sport, maar zeker in het rugby, heel wat tactiek kijken.’

‘Rugby is een teamsport waarin ik me perfect kan uitleven. Maar last but not least is er de sfeer. Die is in onze sport zalig, en vooral de derde helft, lees een pint drinken, is de max. Ik heb vroeger nog voetbal gespeeld, maar dat gevoel was nooit hetzelfde.’

‘Deze trofee is de erkenning voor mijn inzet en prestaties. Dat doet enorm deugd. Daarom is de begeleiding belangrijk. En het geld dat er niet is. Dat is één van de grote problemen in onze sport. Om de rugbysport op een hoger niveau te brengen moet je er zelf vooral veel willen insteken: tijd, extra trainingen, geld,…’

Waarom kiest een vrouw voor rugby?

‘Ja, niet elke vrouw kan tegen een stootje en velen willen zich niet zo vuil maken, zeker? Het is geen bekende sport, maar ik denk dat het met rugby in ons land toch de goede richting uit gaat. Het is alvast een complete sport. Wist je dat de Belgische rugbymannen op de internationale ranking beter staan geklasseerd dan de Belgische voetballers? Toch een bewijs dat de sport in ons land ernstig moet worden genomen’, stelt Lemahieu, die als opvoedster werkt op het Sint-Lievensinternaat in Gent.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s