Img_0086

In omstandigheden waarbij al gauw de term "gekkenwerk" op kwam hebben de Goudse rugby'ers van RFC Gouda uitstekende zaken gedaan tegen het hoger geplaatste HRC 3 uit Den Haag.
Deze tegenstander staat immer bekend om verzorgd rugbyspel met veel routine, maar bleek al gaandeweg de wedstrijd veel moeite te hebben met het fanatieke stoorwerk van de Goudse RFC. Met name de Braziliaanse "ad interim" Gustavo Andrade ontpopte zich wederom tot een ware plaag voor de Haagsche schakelspelers, maar ook jongens als Richard van Woerden en Freek Meier lieten zich niet onbetuigd.
De sneeuw maakte het voor beide ploegen lastig om het spelritme te vinden en het duurde tot de 20e minuut voor de eerste try door de witte bodembedekking kon worden gedrukt. Het was Marcel Matse die met behulp van een complete groenblauwe sneeuwmachine het leder mocht drukken. Even later wisten ook Koen Maaijen en Roger van Dijk het trygebied te bereiken maar de conversions werden gemist (15-0). Den Haag gaf natuurlijk niet op en wist met een fraai uitgespeelde try tegen te scoren EN de conversion te benutten zodat het nog maar 15-7 was. Dat bracht weer hoop in de Haagse gelederen en op zo'n moment is het altijd erg belangrijk om deze direct weer de kop in te drukken. Roger van Dijk begreep dat, zag een gaatje in de hoek en scoorde met een fraai. (20-7).
Nog eenmaal verzamelde Den Haag alle krachten maar door eigen toedoen wist het cruciale scoringsmomenten om zeep te helpen. En zo was het Marcel Matse die het slot op de deur mocht doen door zijn tweede try aan te laten tekenen en de eindstand op 25-7 te bepalen.
Met deze overwinning klimt RFC Gouda weer een plaatsje op de ranglijst maar aangezien ook de concurrentie goede zaken deed is nog lang niet uitgemaakt of RFC Gouda definitief in veilige haven is.
Volgende week zal hiervoor ook een goed resultaat moeten worden neergezet uit tegen de nestors van Ascrum 3, de nog steeds op een fraaie derde plaats bivakkerende oud-studenten uit de hoofdstad.
Kijk voor de foto's op www.RFCGouda.nl
Advertentie