achterstallige bekerknipplakje
Posted on Wednesday, November 18 @ 21:57:31 CET by nick

Er is flink op los gebekerd de afgelopen weken, vandaar dit achterstallige bekerknipplakje….

BN De Stem:
door Jurgen Ribbens. maandag 09 november 2009

RUGBY – Het bekeravontuur is voor Bekaro gistermiddag al in de eerste poulefase ten einde gekomen.
Na de reglementaire 0-30 zege op The Bulls, was de winnaar van het duel van gistermiddag zeker van een vervolg. Dat werd The Dukes 2, dat met enigszins geflatteerde 41-15-cijfers aan het langste eind trok.
In de eerste helft leek het er nog niet op dat The Dukes ruim zou winnen. Bekaro kon zich goed meten, maar keek bij rust door twee geconverteerde try’s tegen een 14-3-achterstand aan. De score voor de Roosendalers kwam op naam van Yaruz Yirmibes. Ondanks het feit dat Bekaro in de tweede helft langdurig met veertien man speelde (door blessures waren alle wissels opgebruikt) kon het aanvankelijk gelijke tred houden met de Bossche tegenstander. Mart Hopmans (conversie Yirmibes) en Niels van Eeden kwamen tot een try, terwijl de ervaren Marcel Schoonen tot tweemaal toe ongelukkig een bal uit zijn handen liet glippen op het randje van de trylijn. Uiteindelijk liep The Dukes, dat profiteerde van de toenemende vermoeidheid aan Bekaro-kant, uit naar 41-15.

RegioSportAktueel:

UDEN – Opnieuw weten the Vets alle punten te veroveren door te winnen van RC Octopus in Uden. Na de succesvolle bekerwedstrijd van vorige week tegen RC Utrecht, die gebruikt werd om nieuwe spelers in te wijden, lieten the Vets hun tegenstander achter zich met 5-71.
The Vets begon aanvallend sterk en controleerde al snel de wedstrijd. Verdedigend liet men echter wat steekjes vallen door maar half te tackelen. Dit verbeterde in de loop van de eerste helft en de aanvallende driekwarters liepen vrijwel onaangeraakt door de Udense defensie. De voorwaartsen van the Octopus waren sterk. Uit elke eigen scrum rolde de bal aan hun zijde eruit en slim fase-spel boekte veel terreinwinst. De momenten waarop de bal gestolen werd en in het spel van the Vets terecht kwam, resulteerde vrijwel altijd in flinke meters of scores. De tweede helft gingen de Valkenswaarders gestaag verder, maar waren er aanzienlijk minder scores. 
Komende zondag, 15 november, staat op eigen terrein een belangrijke wedstrijd te wachten. The Vets zullen het als tweede geklasseerde opnemen tegen de nummer één van de competitie, namelijk RC The Pink Panthers 1. Kick-off: 13:00u op sportpark Den Dries. 

website Alkmaar:

In de 1e bekerwedstrijd van dit seizoen moest de Alkmaarse Rugby Club aantreden tegen de Rugby Club ’t Gooi uit Naarden, maar kon helaas geen potten breken en verloor uiteindelijk met 20-53 na een ruststand van 7-31.
Voor de wedstrijd was de scheidsrechter Friso Teerink uit Schagen al een tijdje aan het warmlopen in zijn mooie witte scheidsrechteroutfit toen hij de spelers van ’t Gooi het veld op zag komen “In witte Shirts”. Enigszins in paniek liep hij naar de Alkmaarse wedstrijdsecretaris Joop Stoop die gelukkig nog ergens een groen shirt vond zodat de wedstrijd toch veilig een aanvang kon nemen.

De reserves uit de ereklasse wisten al snel op voorsprong te komen toen zij een gaatje vonden in de verdediging van Alkmaar en met een try 0-5 lieten aantekenen.
Alkmaar was wakker geschrokken na deze tegenslag en wist halverwege de 1e helft tegen te scoren toen Jeroen Wiebes een demonstratie gaf hoe je kon slalommen door de defensie van de tegenstander en een try scoorde. Nick Baron schoot de conversie ook nog tussen de palen en Alkmaar ging met 7-5 aan de leiding.
Helaas duurde de voorsprong niet lang en na een uitgespeelde ¾ lijnaanval met een man over ging ’t Gooi na een gescoorde try weer met 7-12 aan de leiding.
De tegenstander had het lek gevonden bij Alkmaar en liep langzaamaan met nog 3 try’s weg naar een 7-31 ruststand.
Na aanvang van de 2e helft kon Alkmaar al snel de achterstand terug brengen tot 10-31 na een benutte strafschop van Nick Baron.
De tegenstander wist hierna weer uit te lopen naar 10-41 voordat Alkmaar weer  wist tegen te scoren. Bernd Verhofstad wist de bal te veroveren en door te spelen naar Pieter Schoehuijs die de break maakte en daarna in de tackle de bal doorspeelde naar Mickey Verhofstad die de aanval met een geconverteerde try afrondde en de achterstand terug bracht naar 17-41.
Alkmaar kon in de eindfase nog een strafschop tussen de palen schieten maar kon niet verhinderen dat ’t Gooi uitliep naar een 20-53 eindoverwinning.

website studenten:

Op een grijze en regenachtige zondag is Ascrum 1 afgereisd naar de burgers van Utrecht. 
Het ging dit keer om een bekerwedstrijd tegen Urc 3.
Ondanks dat we tegen Urc 3 moesten bloofde het geen makkelijke pot te worden, aangezien er bij Urc 3 in de basis 9 spelers van Urc1 waren opgesteld.
Vanaf de kick-of tot het eind signaal regende het waardoor dit officieel de eerste winterachtige wedstrijd van het jaar was.
In het begin kregen we flink op onze bek in zowel de scrum als de line-out waardoor het erg moeilijk was om ons eigen gameplan te spelen.
Na wat betere inzet en meede door onze schone gezondelongetjes werd Urc moe en begonnen we scrums te winnen, wat voor Ascrum mentaal erg goed was.
Maar juist op dat moment maakte hun winger een redelijk goede run waar onze backjes een paar dummie tackles maakte die verkeerd uitpakte.
5-0 achter was het gevolg.
Na deze onverdiende achterstand bleven we in de 22 van Urc rugbyen maar lukte het maar niet om die o zo verdiende try te maken.
Uiteindelijk heeft Ascrum 1 met 5-0 verloren van een sterk Urc, of het Urc 3 of 1 was is nog niet onbekend.
Voor wat kwalitief zeer goede video beelden van de wedstrijd zie youtube.

website Almelo:
Big Bulls 10 (5) – The Dukes 2 20 (8) 

There are several ways you can look at this game:
1. Did the Bulls perform well against a team from a higher division?
Answer Yes.
2. Did the Bulls take away some of the mith about the speed, pace and power of 2e klasse teams?
Answer Yes.
3. Do the Bulls think deep down that they could and should have won this game, and are they disapointed with the result?
Answer Yes.
On the day the Bulls played the better rugby for the whole game. Their scrum was stronger, their lineout was better, they tried more things with ball in hand than their oposition. Apart from a fairly basic game plan, that they must have adopted from their 1st team, The Dukes never really looked like troubling the Bulls defence from possession they had created. What they did well was to exploit mistakes made by the Bulls into scoring opportunities. They scored three tries; two of them were from Bulls mistakes.
The Dukes defence was organised, which stopped most of the attacks from the Bulls, and they will have to learn how to stop good defences drifting across the field to close down the space out wide, but that will come in the near future.
Overall it was a good day for the Bulls; a good learning experience, which they can take back to their league rugby.  

Man of the Match
This player had his best game for some time, lifting his game back to the high standards he was playing at a couple of years ago. Tough, physical and explosive, his ball carrying was excellent this week, everytime he got the ball, he got over the gain line, and got behind the defence. It was this type of play that earn him a try this week, lets hope these high standards are back to stay, and he continues to impove his overall game from here on.
Man of the Match this week is Laurens Hoevenberg

Tries:
Joppe
Laurens

website Den Helder:
Geplaatst: 9 november 2009  

Het seniorenteam van RCDH speelde afgelopen zondag een moeizame thuiswedstrijd tegen het derde van het ’t Gooi uit Naarden. Binnen drie minuten werd er door RCDH gescoord, maar daarna werd het zeer moeizaam voor RCDH. Pas laat in de tweede helft kon RCDH afstand nemen en toch ietwat onverdiend de volle vijf punten pakken. Eindstand: 28-0. RCDH staat nu op een tweede plaats met drie punten achter op Spakenburg. Op zaterdag 21 november speelt RCDH een thuiswedstrijd tegen deze koploper. Volgende week moet RCDH het eerst nog opnemen tegen RC Eemland 2 in Amersfoort. Een lastige wedstrijd, ook omdat RCDH steeds meer te kampen krijgt met blessures. Afgelopen zondag viel Jurrian de Man uit met een knieblessure en Erik van der Veen met een vinger uit de kom. En zo zijn er nog een aantal die in de lappenmand zitten: Rob Bleys (sleutelbeen), Gerwin Elands (enkel?), Lennart Samson (knie) en Taco van der Duim (kuit). Dankzij het groot aantal nieuwe spelers dit seizoen kunnen deze gaten goed opgevuld worden. Feit is wel dat er aan kwaliteit en ervaring iets ingeleverd wordt. Aan inzet en motivatie in ieder geval zeker geen gebrek bij deze nieuwe spelers. Dit blijkt elke zondag weer opnieuw.

website Valkenswaard:
RC Octopus X The Vets (5 – 71) 

Opnieuw weten the Vets alle punten te veroveren door te winnen van RC Octopus in Uden. Na de succesvolle bekerwedstrijd van vorige week tegen RC Utrecht, die gebruikt werd om nieuwe spelers in te wijden, lieten the Vets hun tegenstander achter zich met 5-71.
The Vets begon aanvallend sterk en controleerde al snel de wedstrijd. Verdedigend liet men echter wat steekjes vallen door maar half te tackelen. Dit verbeterde in de loop van de eerste helft en de aanvallende driekwarters liepen vrijwel onaangeraakt door de Udense defensie. De voorwaartsen van the Octopus waren sterk. Uit elke eigen scrum rolde de bal aan hun zijde eruit en slim fase-spel boekte veel terreinwinst. De momenten waarop de bal gestolen werd en in het spel van the Vets terecht kwam, resulteerde vrijwel altijd in flinke meters of scores. De tweede helft gingen de Valkenswaarders gestaag verder, maar waren er aanzienlijk minder scores. 
Komende zondag, 15 november, staat op eigen terrein er een belangrijke wedstrijd te wachten. The Vets zullen als tweede geklasseerde het opnemen tegen de nummer één van de competitie, namelijk RC The Pink Panthers 1. Kick-off: 13:00u op sportpark Den Dries.

website Oldenzaal:

Berno Steffens van RCO Harlequins uit Oldenzaal beleefde tegen Bassets 2 uit Sassenheim een hele speciale wedstrijd. Hij scoorde namelijk de enige try voor de Harlequins in de bekerwedstrijd tegen de ploeg waar hij door de week altijd meetraint. Steffens is voor zijn werk veel in Zuid-Holland en mag meetrainen in Sassenheim. RCO Harlequins verloor de thuiswedstrijd wel met 05 – 67, na een 05 – 35 stand bij rust.

website Delfzijl:

Na een 12-42 winst op de RSRC 1 (Rotterdamse studenten) stond vandaag de tweede wedstrijd in de ‘regionale’ beker op het programma. Ditmaal tegen de DRC The Pickwick Players 1 uit Deventer. Dit team is vorig jaar gedegradeerd uit de tweede klasse dus een zware dobber zou het zeker gaan worden. Ook deze wedstrijd was er weer een debutant in het midden, namelijk Thom Zigterman die een flinke vuurdoop kreeg tegen de sterke scrum van The Pickwick Players. Dat de tegenstander zeer sterk was, bleek wel uit het spelbeeld van de eerste helft waarin vrijwel het gehele spel afspeelde op de helft van Phoenix. Dit veldoverwicht werd door sterk verdedigen niet omgezet in scores en door een pg van Phoenix was de ruststand 3-0. In de rust werden er voornamelijk omzettingen gedaan in de scrum wat resulteerde in beter scrum werk, waardoor de bal meer de lijn in gespeeld kon worden. Na twee zeer goede tries was het verzet gebroken en kon Phoenix de wedstrijd gecontroleerd uitspelen met een eindstand van 31-0 op het wedstrijdformulier tot gevolg. Nu beide wedstrijden gewonnen waren begon ook al snel het speculeren over wat de volgende tegenstander zal gaan worden. Als Phoenix als nr. 1 van poule 6 gekoppeld gaat worden aan de nr. 1 van poule 5 dan zou dit betekenen dat we aan de bak kunnen tegen ’t Gooi 2……

Tries: Patrick, Tjark, Mario & Albert    Conversie: 4* Rolf   PG: Rolf

weblog ’t Gooi 3:
MAANDAG, NOVEMBER 09, 2009
8 nov Den Helder – Gooi 3 oftewel “de ref zag het anders”

Na een fikste tocht naar het hoge noorden werden we vriendelijk ontvangen door RC den Helder, de nummer 2 van onze competitie.
Dat het zwaar zou worden wisten we maar wat we meemaakten hadden we nooit kunnen bevroeden.
Na het gebruikelijke omkleden, opwarmen bij de hockeymeisjes, pep-talk, etc. begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijd.
In het kort: kick-off, line-out, try tegen. 7-0 binnen 1 minuut. Oei!!
Maar dat zou niet nog eens gebeuren, de gehele eerste helft zorgden wij ervoor dat den Helder niet goed meer in hun spel kwamen en we creerden zelf ook nog scoringskansen, Allard: afgekeurde try; Ihmed: 1 mtr voor tryline bal laten vallen. Maar Den Helder had de joker ingezet: de ref. Normaal gesproken heb ik niet zo’n probleem met slecht fluiten maar dit was op het lachwekkende af. De frustraties liepen hoog op en ‘there was a lot of handbag-waving going on’ zouden de Engelsen zeggen.
Tweede helft hetzelfde beeld als in de eerst. Beide partijen werden niet echt gevaarlijk. Tot de vermoeidheid toe begon te slaan. Steeds vaker gebeurde het dat 1 Gooier tegen 3 DHelder-spelers kwam te staan.
Laatste 20 minuten toch nog 3 tries tegen, alles geconverteerd. Uitslag 28-0.
Samenvattend: er is hard gevochten en iedereen toonde de juiste mentaliteit, iedereen draaide op het juiste moment de knop om en hield zijn kop en ging door, niemand kankerde op medespelers, alleen: we mochten niet scoren.
Na afloop toch weer met het hoofd omhoog naar de bar en weer van ons laten horen met dit keer een Duits liedje waarin de vrouwelijk lichaamsdelen bejubeld worden.
En dan weer dat pokkeneind terug.
Volgende week: Castricum, here we come !!

MotM
Arthur (dit keer: nr 14)

Haagsche website:
11 november 2009 geplaatst door Kieven

Het was 7 november een regenachtige dag, en ik kon maar moeilijk mijn bed uit komen.
Ik was met de coach[ Edwin]mee gegaan, we speelden uit in Sassenheim.
Er waren twee team’s die niet kwamen, waarschijnlijk door het slechte weer.
Wedstrijd 1 hadden we gewonnen en ik en nog een paar andere spelers, hadden een paar mooie
try’s gemaakt.
Het werd 5-3 ?

De tweede wedstrijd hadden we ook gewonnen!
Door een paar mooie try’s van Dirk en Jelle.
Gelukkig toch?Nou dit verslag kwam van lars en ik hoop dat het leuk was

hup hrc ! 

Lars Bertram