PZC:
zaterdag 12 september 2009

GOES – Bij de Goese rugbyclub Tovaal blijft komend seizoen ledenwerving een van de speerpunten.
Het bestuur heeft plannen gelanceerd die een sterke groei van het ledenaantal moet opleveren. In het seizoen 2011-2012 moet dat leiden tot promotie naar de tweede klasse.
Afgelopen seizoen verloor Tovaal veel spelers. Een aantal oudere, ervaren spelers deed een stapje terug en jonge talenten gingen hun geluk bij clubs uit de ereklasse beproeven. Alex Vlieland speelt inmiddels voor het tweede seizoen bij ereklasser REL uit Etten-Leur, maar blijft de club wel trouw als trainer. Samen met Egon Geeratz verzorgt hij de trainingen. Vlieland neemt de voorwaartsen onder zijn hoede, terwijl Geeratz zich ontfermt over de driekwarten. Vlieland: “Onderdeel van het plan is overigens ook dat oud-spelers op termijn terugkeren bij Tovaal, en nu al werkt REL mee aan de plannen van Tovaal. Vorig seizoen verzorgde de Zuid-Afrikaan Vuyisile Mbula enkele gasttraining en komende seizoen heeft een aantal bij REL spelende Australiërs toegezegd om regelmatig de training te verzorgen.” 
Volgens beide trainers zit er potentie genoeg in de spelersgroep. Geeratz: “We hebben nuttige oefenwedstrijden gespeeld.” De beide oefenmeesters verwachten veel van nieuwkomer Rens-Jan van Dieren. Tovaal begint morgen met een uitwedstrijd tegen Tilburg.
Advertentie