De Nederlandse Rugby Bond registreerd het tienduizendste lid tijdens de Tim Visser Jeugddag.

Honderdvijftig jonge rugbyers tussen de 12 en 18 jaar kwamen op zaterdag 27 april vanuit heel Nederland naar Amsterdam om deel te nemen aan de eerste Tim Visser Jeugddag. Tim, de Nederlandse rugbyheld die op dit moment speelt voor Edinburgh en het Schotse Nationale team, nam voor de special dag een aantal bekende gasten mee die hem ondersteunden tijdens zijn clinic. Zijn broer Sep, Schots Internationals Ross Ford, Graig Laidlaw en Dave Denton en Nederlands International van het dames Sevens-team Mara Moberg gaven acte de presence.

Het was fantastisch weer en er heerste een ontspannen sfeer waarin de jeugdige talenten werden getraind in specifieke rugbyoefeningen en er werd ook nog genoeg ruimte gegeven voor alle jongens en meisjes om met hun helden op de foto te gaan. Marc Visser, ex Nederlands Rugby International en de vader van Tim en Sep was erg tevreden over de opkomst en het hoge niveau rugby dat er gespeeld werd.

Ook werd er die dag door de NRB speciaal stilgestaan bij een mijlpaal in het Nederlandse rugby. De 13-jarige Adriaan Have, speler Rugbyclub Hilversum, is dit seizoen aangemeld als het tienduizendste lid van de bond.

Jan de Jong of Oudenbosch, Brabant was op de dag aanwezig met zijn zoon en vertelde dat dit “een perfecte gelegenheid voor zijn zoon was om met professionele rugbyers te kunnen trainen”. “Het gebeurd namelijk hier in Nederland niet iedere dag dat er zoveel Internationale helden een clinic geven” benadrukte Jan De Jong.

Ook de Voorzitter van de Nederlandse Rugby Bond, Willem de Jong, noemde “de vooruitgang positief en erg bemoedigend voor de Nederlandse Rugby Bond.

Het Nederlandse Dames Sevens team is net terug van een trainingskamp met de Nederlandse Militaire Eenheid in Spanje. Zij waren druk bezig met de laatste hand te leggen aan de voorbereiding op het laatste toernooi van de Internationale Rugby Bond, de World Series Womens Sevens die op 17 en 18 mei gehouden worden op de velden van de Nederlandse Rugby Bond en AAC in Amsterdam. Deze World Series  van de IRB wordt gehouden in samenwerking met het Amsterdam Sevens waar Tim Visser een aantal jaren terug is werd ontdekt en die dit jaar alweer de 42ste editie van het toernooi vieren. In 2011 werd de Nederlandse Kelly van Harskamp door de IRB uitgeroepen tot de beste rugbyspeelster ter wereld en ook zij kwam de 27ste april een kijkje nemen bij de Tim Visser Jeugddag omdat zowel Kelly, als Tim, beide ambassadeurs zijn van het Amsterdam Sevens Toernooi.

Het gehele toernooi in Amsterdam duurt van vrijdag 17 mei tot en met zondag 18 mei.

Het zijn drukke tijdens voor de rugbysport in Nederland en de verwachting is dat volgend jaar rond deze tijd het elfduizendste lid alweer wordt aangekondigd wat betekent dat er waarschijnlijk nog meer talenten worden voortgebracht als Tim en Kelly.

via Het Nederlandse rugby zit in de lift.

Advertentie