Amsterdam- Tim Visser is zaterdag, 27 april even terug in Amsterdam. Hij geeft met vier collega-rugbyers uit het Schotse team een rugby-clinic voor de Nederlandse jeugd. Visser traint en coacht op het veld waar hij is ontdekt tijdens het Amsterdam Sevens. Een dag lang leren beloftevolle spelers van 13 tot 18 jaar van de Nederlander die top try-scorer in Schotland is. 

“Het is natuurlijk geweldig iets terug te doen voor het rugby in Nederland. En dan ook nog op het veld waar ik bijna 10 jaar geleden ben ontdekt, dat is natuurlijk extra spannend.” zegt Tim Visser..

Tim_visser_2007_amsterdam_sevens

 

Dat was tijdens de Amsterdam Sevens. De 42e editie is straks met Pinksteren. Hoe kijken ze in Schotland aan tegen dit toernooi? 

“Ze vinden het een top toernooi op een leuke locatie en van erg hoog rugby niveau. En dat zeggen ze niet zomaar. In Schotland hebben ze rugby sevens uitgevonden. April 1883 speelden ze in Melrose het eerste toernooi: 7 tegen 7 in wedstrijden van 2 keer 7 minuten.”


Hoe zie jij Amsterdam Sevens in vergelijking met alle andere toernooien wereldwijd?

“De Amsterdam Sevens is een van de grootste toernooien ter wereld in het invitatie-circuit. Veel topspelers uit Schotland hebben er in verschillende teams gespeeld en hebben er erg mooie herinneringen aan. Voor mij blijft het altijd een speciaal toernooi aangezien ik er in mijn jeugd gescout ben voor professioneel rugby. Ik ben ook ambassadeur van het Amsterdam Sevens en draag het

toernooi een warm hart toe.”


Wat is je beste herinnering aan het spelen op de Amsterdam Sevens?

“Waarschijnlijk toch wel het feest erna op het centrale plein in de zon. Bij rugby is de sfeer altijd goed. Maar met de Amsterdam Sevens is het een waar rugbyfeest. Veel plezier met al je ouwe rugbymakkers. Af en toe een biertje en buikschuiven over de lange tafels!”

Ben je in mei ook aanwezig op de Sevens?

“Ik hoop er dit jaar zelf ook bij te zijn. Zeker niet als speler. Het past niet in mijn trainingsschema voor de zomertours. Maar ik kom als het even kan de dames van Nederland aanmoedigen. De Schotse dames zijn er niet. De Oranje meiden maken een mooie kans.”

Advertentie