Ingezonden door Mieke Doll, foto's Theo Beentjes:

Castricumse RC  moet de punten aan RC Hilversum laten!


De Castricumse Rugby Club heeft op thuisbasis Wouterland niet het beoogde resultaat gehaald, met 0 – 18 ging de thuisploeg onderuit tegen koploper RC Hilversum. De strijd om de topplaatsing in de Lotto Ereklasse Kampioenspoule is in volle hevigheid ontbrand. RC ’t Gooi volgt RCH op de voet, na winst op de Utrechtse RC en de Haagsche RC bleek te sterk voor RC the Dukes. De Plate is ook bere-spannend. The Hookers winnen in Purmerend van Waterland, Diok moet in Amersfoort flink aan de bak om Eemland van zich af te schudden en ja, ook gelijke spelen zijn mogelijk in de rugby. De wedstrijd tussen Amstelveen en Pink Panthers was in ieder geval qua eindstand volledig in evenwicht. De punten meegenomen vanuit de eerste rondeblijken zeer belangrijk in de huidige rankschikking. Hilversum heeft alle wedstrijden gewonnen en ’t Gooi met een verliespartij heeft evenveel punten na de vijfde speelronde. Den Haag heeft met slechts twee verloren wedstrijden tien punten achterstand op beide koplopers.


Killersinstinct!


Met het weer als spelbreker op de loer werd de spanning opgebouwd.  Na een paar dagen lente weer, kwam de regen met bakken uit de lucht, maar de Castricumse Rugby Club kan altijd vertrouwen op haar hoofdveld. De wedstrijd startte met een lichte miezer, maar al snel ontbrandde er een hartverwarmende wedstrijd. Er werd gevochten om elke centimeter van het veld, waarbij beide kemphanen niet voor elkaar onderdeden. De Duinranders waren een paar keer dicht bij de vijandelijk tryline, maar verzuimden door de drukken, mede dankzij uitstekend verdedigend werk  van de gasten. Hilversum opende de score middels een penalty en try na een geweldige run van Marcus Holden en de nodige fouten in de Castricumse defensie. Dit was tevens de ruststand (0-8). Na de rust ging de thuisploeg naarstig op zoek naar een score, helaas lijkt het de Castricummers op dit moment aan killersinstinct te ontbreken en strandden de pogingen net voor de tryline.   Nicky Janssen was fortuinlijker door wel de begeerde try te scoren, met de conversie van Holden. Een makkelijk weggeven penalty bepaalde de eindstand op 0-18, wederom een gewonnen wedstrijd voor Hilversum. De Castricumse Rugby Club kan zich voorbereiden op de return volgende week in Hilversum, tenminste als de vorst niet doorzet. 

Rch2Rch1

Advertentie