Ingezonden door Richard Veldman:

Rugbyers Wageningen boeken goede overwinning in Zwolle

 

De Wageningse rugbyers wonnen in een relatief eenvoudige wedstrijd van Zwolle. In de eerste helft bood Zwolle goed tegenstand, maar waren het de Spaanse fly-half Andy Riestra Renna en center Melle Hielkema die de scores op het bord zetten. Ook Amerikaan Keenan Murray deed een duit in het spreekwoordelijke zakje door zijn eerste try voor Wageningen te scoren. Bij rust was de score 0-24. Opvallend waren de Wageningse voorwaartsen die gretig in beukten op de blauwe witte defensie. Doordat ze bal snel beschikbaar te maakten na de contactsituaties hield Wageningen het tempo hoog. In de tweede helft bleef Wageningen tries drukken door onder andere de van een blessure herstelde Jan Huskens en de Brit Ken Lycett. De Zwollenaren gaven halverwege de tweede helft de moed op waardoor uiteindelijk de score van 0-90 op het scorebord terecht kwam. 

Advertentie