Ingezonden door Sjel Jansen:

Wasps nemen vijf punten mee uit Deventer

Met veertien man sterk werd er afgereisd naar Deventer voor de uitwedstrijd tegen de nummer laatst: Pickwick Players. Punten moesten gepakt worden wilde men nog meedoen om de bovenste plaatsten. Na een geconcentreerde warming-up waarbij veel ruimte was om zelf te rekken en te strekken betrad captain Bouke Ankone met zijn team het veld. De boodschap was duidelijk; de eerste 10/20 minuten zou er vol op de voorwaartsen worden gespeeld om een bres te slaan in de Deventer’ muur. Hard moest het gaan en…hard ging het. Pickwick verloor bijna elke ruck doordat er Waspen goed bij zaten en met duidelijke afspraken communiceerden. Pickwick had duidelijk moeite met het Nijmeegse geweld. Al snel volgden er door individuele acties try’s van onder meer Bas de Kruif, Sjel Jansen en Erwin Scholte. Alfonds Kuster en Ruud Mes verzetten krachtig werk bij de voorwaartsen door mooie breaks te veroorzaken. Ook flanker Jorg Theunissen en Tjibbe Terpstra speelden een goeie pot. Al in de eerste helft wankelde Pickwick mede door de tacktiek van de Wasps. 

In de tweede helft werd het beeld weinig anders. Pickwick had de grootste moeite om de Nijmeegse lijn te stoppen waar enorme breaks werden veroorzaakt door Wouter van Balen. Tevens doken er voorwaartsen op in de lijn waardoor Pickwick helemaal de kluts kwijtraakte. Geen schande aangezien de lijn van Pickwick weinig ervaring had. Niet alleen de Nijmeegse driekwarten maar ook de voorwaartsen in de vorm van Louis Geraets en Wilbert de Graaff mochten try’s drukken. Jammer was de interceptie van een pass waardoor Pickwick toch nog wist te scoren. Met een eindstand van 7-57 een duidelijke overwinning. Er ging een hoop goed desalniettemin zitten de trainers niet zonder werk. Mede omdat er wat uitvallers waren te betreuren in de vorm van Louis (rug) en Erwin (open wond). In ieder geval goede generale voor de wedstrijd tegen RC Wageningen!

Advertentie