(Foto: LRCDIOK)
1 / 2
zoom out

LEIDEN – Tijdens de uitreiking van de Leidse sportprijzen voor de sporters van het jaar 2012, hebben de jeugdspelers van Leidse rugbyclub DIOK een origineel optreden verzorgd met hun uitvoering van de traditionele haka.

De haka is een ceremoniële Maori-dans, die bij het grote publiek vooral bekend is geworden vanuit het rugby. Meest bekend is de haka-uitvoering van wereldkampioen rugby Nieuw-Zeeland die voorafgaand aan elke interland hun tegenstanders probeert te imponeren met hun haka.

Het publiek bij het Leidse sportgala, dat dit jaar gehouden werd bij ROC Leiden Lammenschans, was ook onder de indruk van de haka-uitvoering van de DIOK-jeugd.

Zo’n 25 spelers en speelsters van de Turven, Benjamins, Mini’s en Junioren (7-14 jr) hadden de afgelopen tijd hebben onder begeleiding van Nieuw-Zeelander David Kitney hard geoefend en gestudeerd op hun haka. Het resultaat mocht er dan ook zijn.

Na de spectaculaire haka van DIOK volgde nog de verkiezing van de Leidse sportman, -vrouw, -ploeg en coach van het jaar. Meer info over de prijswinnaars vindt u hier

Advertentie