Samen met de vrienden van MHC Amstelveen ontvangt ARC een viertal sportteams uit Argentinië. Op woensdag 6 februari zullen twee Argentijnse hockeyteams een wedstrijd spelen bij en tegen de meiden A1 en A2 van MHC Amstelveen. Twee Argentijnse rugbyteams (U17 en U18) zullen op die woensdagavond een wedstrijd spelen tegen de Junioren en de Colts van ARC.

St Andrews Scots SchoolHMC Amstelveen

 

De Argentijnse teams bestaan uit leerlingen van de Saint Andrew’s Scots School uit Buenos Aires. De Saint Andrew’s is een tweetalige school, opgericht in 1838, door een groep Schotse immigranten. De school bestaat dit jaar dus 175 jaar. En zij komt dit mede vieren bij de andere jubilaris, de Amstelveense Rugby Club ARC. ARC is opgericht in 1963, en viert dus dit jaar haar 50-jarig jubileum. En voor de liefhebbers van nog meer pikante, historische rugbydetails: ARC is in 1963 ooit opgericht als de “Netherlands Scottish Rugby Club”. Met enige fantasie had dit artikel dus ook de titel kunnen hebben: “Old Scots meet Young Scots at Amstelveen”. Bovendien heeft de rugbysport in 1823 (190 jaar geleden dus) haar huidige vorm gekregen. Volgens de overlevering door toedoen van William Webb Ellis, in dat jaar en in het stadje Rugby. En vooruit dan maar. Zojuist, in 2012, heeft MHC Amstelveen haar 60-jarig jubileum gevierd…

De hockey- en rugbywedstrijden zullen simultaan worden gespeeld. De Kick Off voor de wedstrijden is voorlopig gepland om 19.30 en 20.30. Als de winter onverhoopt roet in het eten gaat gooien dan is er elders een indoor sportprogramma georganiseerd. De belangstellende toeschouwers worden verwezen naar de websites van beide verenigingen voor last minute nieuws over de voortgang: www.arcrugby.nl of www.mhc-amstelveen.nl.

Advertentie