De 17-jarige jeugdspeler Christian Koop heeft het afgelopen weekend tijdens de Dubai Sevens gewonnen in de categorie International Mens Social!

De spelers volgt in Alkmaar de Topsportopleiding aan het Horizon College en is onderdeel van de Rugby Academy Noord West die vier dagen per week traint bij de Alkmaarse Rugby UFC. Christian speelt in het Nederlands team Onder 18 jaar. Naast het spelen is Christiaan ook trainer van de jongste jeugd bij de snelgroeiende jeugdafdeling bij de Alkmaarse Rugby UFC.

De snelle winger uit Alkmaar viel op in de ogen van de trainer King Bala van de Dubai Exciles. Bala maakte het mogelijk dat Christiaan een week naar Dubai kon om mee te spelen met het internationale team van de Dubai Exciles. Vorig jaar heeft het team team genaamd de Hunters 7 de finale op twee punten verloren en Bala was er op gebrand om het toernooi dit jaar te winnen. Het team bestond uit spelers uit de hele wereld zoals spelers uit Australië, Zuid Afrika, Fiji en Engeland.

De poulefases werden in Dubai eenvoudig gewonnen en na een spannende halve finale werd de finale behaald en uiteindelijk gewonnen. Een prachtig resultaat in de prille carrière van Christian die samen met zijn broer bij de jeugd van de Alkmaarse Rugby UFC speelt. Tijdens de Amsterdam Sevens in mei 2012 zal het team naar alle waarschijnlijkheid deelnemen. Christian heeft voor de Dubai Sevens van 2013 alweer een uitnodiging gehad om zijn titel te verdedigen.

Christian was niet de enige Nederlander want ook het Nationale Dames7 team deed mee in deze World Serie en behaalde een achtste plaats. Het damestoernooi werd gewonnen de Nieuw Zeeland.

Sevens is een rugbyvariant waar zeven spelers per team strijden om de winst. In het spel is snelheid en tactiek zeer belangrijk en wordt contact vaak vermeden. Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zal Rugby Sevens voor het eerst gespeeld worden.

via de Alkmaarse

Advertentie