Ingezonden door Richard Veldman:

Rugbydames WAD spelen briljant in Amstelveen

 

Na een teleurstellende eerste wedstrijd tegen All Blues vorige week in Wageningen –er was verloren-, gingen de Wageningen-Amersfoort-Doetinchem (WAD) dames met maar een doel naar Amstelveen: de eerste plaats in de poule terugveroveren. Bij het stormachtige weer beloofde het een spannende wedstrijd te worden.

 

De wedstrijd begon goed door de bal uit eigen kick-off te vangen en binnen 5 minuten werd de eerste try door Brechtje Smeels gedrukt. De voorsprong was echter van korte duur, een interceptie door de All-Blues zette de score direct daarna op 7-5. WAD was daar echter niet van onder de indruk, integendeel.

De WAD-scrum stond als een huis, waardoor vrijwel alle ballen van de tegenstander ook door scrum-half Sacha van Dalen opgepakt konden worden. Mocht de scrum-half van de All Blues wel een keer haar handen op de bal leggen, dan pakte Sacha haar wel op. De overige dames in de lijn liepen eveneens fel op, waardoor menig balletje gewoon werd losgelaten door de All-Blues. Hielden ze de bal wel vast, dan werd er hard getackeld en een goede ruck opgezet. De All-Blues hadden daardoor geen schijn van kans. WAD wist ondanks de felheid de rust in het spel te houden en bij het kleinste gaatje in de verdedinging van de All Blues drukte Brechtje een try. Dit resulteerde in drie tries voor Brechtje in het eerste half uur van de wedstrijd. Na goed werk van de voorwaartsen kwam daar nog een try door Karin Thomassen bij, en met half-time stond de mooie score van 7-20 op het scorebord.

 

De tweede helft begonnen de dames net zo sterk en werd er wederom binnen vijf minuten een try gedrukt, nu door fullback Jessica Ross. Het pack van WAD bleef hard werken en scrums winnen, Ginger haalde de bal altijd uit de line-outs, de wingers tackleden iedereen die in de buurt kwam en door keurig te spelen kregen we slechts een enkele penalty tegen, in tegenstelling tot de All Blues….

Toch begon langzaam maar zeker de vermoeidheid toe te slaan. Door wat minder snel te schuiven en een enkele tackle te missen wisten de All Blues nog twee tries te drukken. Ook de Wageningse Femke Visser drukte nog een try, waardoor het na 80 minuten 21-30 stond. De ref probeerde nog wat extra kansen te geven aan de All Blues door de wedstrijd iets te verlengen, maar dat spelletje speelde WAD niet mee.

 

Uiteindelijk kunnen de WAD-dames terugkijken op een mooie pot rugby, waarbij WAD een van haar betere wedstrijden van dit seizoen gespeeld heeft. De All Blues hadden niet hun sterkste team opgesteld, dus de derde ontmoeting tussen beide teams, op 20 januari 2013 in Doetinchem, zal wel eens de spannendse –en wellicht beslissende- wedstrijd van dit seizoen kunnen worden. 

Advertentie