Clubgenoten


In Clubgenoten herenigt Carrie ten Napel wekelijks een bekende (oud)sporter met zijn of haar team van vroeger. Wat is er van hen gekomen? En hebben zij het succes van de topsporter aan zien komen? Iedere maandagavond om 18.20 en ieder uur herhaald: Clubgenoten!

Aflevering 12 – Tim Schumacher (rugby)

12 november 18.20 uur, ieder uur herhaald

      

In Clubgenoten herenigt presentatrice Carrie ten Napel oud rugbyer Tim Schumacher met zijn oude teamgenoten van The Pigs uit Arnhem. Schumacher had 3 jaar geleden de eer om met de beste rugbyers ter wereld mee te spelen in het team van de Barbarians. Carrie bezoket met Tim het oude sportterrein van The Pigs, in Amsterdam gaan ze naar Tim’s werplek Paradiso en uiteraard geeft Tim rugbyles aan Carrie op huidige terrein van The Pigs aan de Drielsedijk in Arnhem.

        

Tim Schumacher

Tim Schumacher wordt in 1971 in Assen geboren maar groeit op in Arnhem. Hij doet als jongetje meerdere sporten zoals judo, roeien en American football en begint pas op zijn 20e met rugby. Na het zien van de Six Nations, het toernooi tussen de beste landen van het Noordelijk halfrond, is zijn interesse gewekt. Toevallig staat het clubhuis van The Pigs op maar 5 minuten van zijn huis.

         

Tim Schumacher reunie

     

Na 6 jaar bij The Pigs heeft Schumacher zich ontwikkeld als een goede tweederijer en doet hij een stapje hogerop naar Eemland in Amersfoort. Zijn rugbycarrière vordert snel en Tim komt in totaal 43 keer voor het Nederlands team uit. En net op het moment dat hij is gestopt met toprugby wordt Tim als 3e Nederlander ooit gevraagd voor de Barbarians: een eliteteam waar een uitnodiging een grote eer voor is. Na zijn carrière als rugbyer wordt hij teammanager van Oranje.

via omroepgelderland.nl

Advertentie