Het tweede herenteam van Leidse Rugbyclub DIOK heeft zich vandaag – met pijn in het hart – moeten terugtrekken uit de competitie. DIOK1 doet momenteel een groot beroep op de selectie van DIOK2 om het vertrek van een aantal dragende spelers en een groot aantal langdurig geblesseerden op te vangen. Tegelijkertijd hebben een aantal tweede teamspelers i.v.m. privéomstandigheden besloten een niveau lager in DIOK3 te gaan spelen. Deze samenloop van omstandigheden zorgt ervoor dat de selectie van DIOK2 te krap is geworden om een volledig seizoen mee te kunnen draaien in de Eerste Klasse. 
Het tweede team van DIOK wordt nu volgens de regelementen van de Nederlandse Rugby Bond uit de competitie gehaald. Het is spijtig voor de spelers van het tweede team, zij hebben er hard voor gevochten om hun plek in de competitie te behouden. DIOK gaat nu weer verder met het opbouwen van een tweede team voor het seizoen 2013-2014. Het nieuwe team zal opgebouwd worden rondom de huidige talentvolle oudste jeugdselectie van DIOK. Het tweede team zal volgens de regels van de Nederlandse Rugby Bond één klasse gedegradeerd worden en uitkomen in de semi-landelijke Tweede Klasse.
DIOK betreurt het dat zij haar tweede team niet langer in stand kan houden, zowel voor de spelers als voor het aanzien van het Nederlandse rugby. Desondanks zal DIOK geheel volgens haar naam doorzetten en sterk terugkomen. DOORZETTEN IS ONZE KRACHT!

FOTO Els Barnas

Diok2-2012

Advertentie