RCG1 – PWP1

9 januari 2012

Het was zondag 8 januari 2012.
Met nog vier wedstrijden te gaan mochten wij aantreden voor de laatste thuiswedstrijd van de competitie 2011-2012. Het waren de pickwickplayers die op bezoek kwamen. Hoewel zij de avond ervoor een nieuwjaarsborrel hadden gehad, was hier vrij weinig van te merken. Pickwick begon de wedstrijd goed. Of kwam het misschien omdat wij zelf nog de feestdagen in de benen hadden? In ieder geval kregen we binnen zeer korte tijd meteen een try om de oren.
De eerste speelminuten van RCG 1 in 2012 bestonden voornamelijk uit verdedigen op de eigen helft. Maar net als in eerdere wedstrijden kwamen wij in de loop van de eerste helft beter in ons spel. Hierdoor speelden wij veel op de helft van PWP, maar helaas konden we niet doorzetten en bleef een try uit. Met de goede moed van de eerste helft probeerden we in de tweede helft het spel door te zetten.
Helaas kregen wij ook in deze helft vrijwel gelijk een try om de oren. We lieten ons niet uit het veld slaan en vochten terug met solide verdediging en aanvallend spel. De eerste punten kwamen op het bord door een penalty kick, succesvol tussen de palen. Vlak daarna volgde een mooi uitgespeelde try. Daarna scoorde Pickwick nog een keer waarmee zij de winst veilig stelden: 8-20.

Gerke

Advertenties