Haka ze wakker

LEIDEN – Woensdag stonden ze nog te dansen op de Beestenmarkt, donderdagochtend mochten de scholieren van de Rugby Academy de slapende 3FM DJ’s wakker haka’en. De haka is een traditionele Maori-dans en werd wereldwijd bekend door Nieuw Zeelandse rugbyspelers.

Het was even spannend of alles goed zou verlopen. Om negen uur ‘s ochtends stond de organisatie kettingrokend te bellen en overleggen met de Serious Requestbeveiliging. Uiteindelijk stond het voltallige team in tenue te wachten tot ze naar binnen mochten stormen.

Negentien rugbyers in de slaapkamer van Gerard Ekdom leek niet te passen, maar pas toen het camerateam van 3FM er bij kwam werd het krap. De sporters werden geëscorteerd naar de studio, waar ze hun shirts doneerden en halfnaakt het Glazen Huis verlieten.

Advertenties