Bassets

Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets net tekort

 

De verassende en de dik verdiende overwinning die de rugbyers van The Bassets vorige week boekte in Driebergen was een morele opsteker die The Bassets goed konden gebruiken voor het treffen tegen de rugby studenten uit Utrecht. Die kwamen op bezoek in Sassenheim om het competitieduel van die middag af te werken. Op een zon overgoten en bomvol Bassets terrein zou het die middag smullen worden. Twee teams die willen en kunnen rugbyen stonden tegenover elkaar. Met de eerste speelminuten op de klok werd iedereen op hun wenken bediend. Een stormvloed aan Bassets aanvallen resulteerde in een try, Daniel Smith scoorde voor The Bassets, 5-0.  The Bassets hadden een licht veld overwicht, maar een tweede score bleef uit en in plaats daarvan scoorde de studenten + conversie, 5-7. Dit zette The Bassets direct weer recht. Fullback Tom Post maakte met een solo vlucht de tweede Bassets try, 10-7. Dit bracht de studenten niet van hun stuk en scoorde ook hun tweede try, 10-12. Met een penalty vergrootte de studenten hun voorsprong naar 10-15, maar alle Bassets geloofde nog in een goede afloop, maar dat moest dan wel in de tweede helft gebeuren. Echter de studenten wilden daaraan niet echt meewerken en verdedigde hun voorsprong met hand en tand, sterker nog met een try vergrootte zij de voorsprong, 10-20. Het werd voor The Bassets een lastig karwei om met nog 10 minuten het tij te keren. Met goed loopwerk van de Marokkaan Amin Lmal wat uitmonden in een try en conversie van Kenneth Henn werd het toch nog spannend, maar voor The Bassets was de tijd tekort om de winst te pakken en eindigde de stand op 17-20. Volgende week zal alles beter moeten kloppen, dan spelen The Bassets uit tegen de studenten van Delft, K.O. 14.30 uur.

Advertentie