Zaki

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim begonnen na maanden voorbereiding zondag jl. de competitie weer. De eerste wedstrijd van het seizoen was er direct al èèn om de mouwen flink op te stropen. Een uitwedstrijd tegen Waterland in Purmerend. Bassets trainer Robbert Broers had de hele zomer aan het vernieuwde Bassets team gebouwd en het team bulkte van zelfvertrouwen. Na het startschot namen The Bassets het voortouw maar het was toch Waterland die de score opende, 7-0. Het initiatief bleef aan Bassets zijde, maar een penalty toegekend aan Waterland bracht de teller naar 10-0. Dit gaf Waterland vertrouwen en creëerde ruimte aan de zijkanten. Daar kwam ook hun tweede try, 15-0. Door veel te veel onnodig balverlies aan Bassets zijde kregen zij de derde try om de oren + conversie, 22-0 en terwijl bij The Bassets alles leek te mislukken liep het bij Waterland op rozen en The bassets mochten van geluk spreken dat het slechts 22-0 ruststand was.

Na de rust ging Waterland door waarmee ze de eerste helft stopte en scoorde direct 29-0, maar de gifbeker was nog niet leeg. Waterland was oppermachtig en zeker toen The Bassets met een man minder kwamen te staan 4 try’s en 3 conversies volgden nog. De teller stopte bij 56-0. De Waterlandse rugbyles was over en van The Bassets bleef alleen de fundering overeind en zal er de komende weken weer gebouwd moeten worden om weer iets degelijks neer te zetten en of dat volgend weekend er al zal staan is nog niet te zien, maar we zullen het volgende week weten na de uitwedstrijd tegen HRC in Den Haag, K.O. 14.30 uur.

Advertentie