Ingezonden door Evert de Pender:

KEITH WILLIAMS NIEUWE HOOFDCOACH BIJ DE ROTTERDAMSE RUGBY CLUB

Rotterdam, 7 september 2011

Keith Williams (RFU level 3 coach), de kersverse hoofdtrainer van de Rotterdamse Rugby Club (RRC), is begonnen aan de laatste voorbereidingen voordat de eerste competitie-wedstrijden voor de Rotterdamse senioren beginnen. Gaat Williams het voor elkaar krijgen om binnen enkele jaren RRC van de derde klasse naar de top van het Nederlandse rugby te brengen?

 Williams speelde in de zeventiger en tachtiger jaren onder meer Premiership rugby voor Winington Park, Sale en Havant. Hij maakte indruk als coach van Sparta Rugby die hij binnen afzienbare tijd naar de Ereklasse wist te brengen. Maar Williams blikt niet graag terug: “Het enige wat telt is de toekomst en daarmee de richting die wij als vereniging zijn ingeslagen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.” Met een jong, relatief onervaren team legt hij de basis voor het spel wat kenmerkend moet zijn voor Rotterdam. Daarbij krijgt hij steun van twee geweldige rugbyers; Marcus Van Engelsdorp-Gastelaars (die zich met name richt op het verbeteren van de front five) en Jorik Moree (die intelligentie in het spel van de backs moet brengen).

De ambities van de club liegen er niet om. De Rotterdamse Rugby Club speelt binnen enkele jaren weer mee in de hoogste klassen. 

Voor meer informatie: