di 28 jun 2011, 12:40

Rugbyer redt leven van vrouw

Van onze Telesportredactie

DUNEDIN –  De Nieuw-Zeelandse rugby union-speler Jamie Mackintosh heeft een vrouw gered van de verstikkingsdood, maar daarbij wel haar rib gebroken. Hij wordt in eigen land bejubeld als een ware held, zo meldt de Otago Daily Times.
  Jaimie Mackintosh (r)

   

  Jaimie Mackintosh (r)

   

  Mackintosh zat met zijn ploeggenoten van de Highlanders in een restaurant in Dunedin, toen de 44-jarige Wendy Knight zich daar verslikte in een stuk vlees. De 1.92 meter lange, 128 kilogram zware rugbyer twijfelde geen seconde en voerde de Heimlich manoeuvre bij haar uit, waardoor het vlees loskwam.

  Als een grizzlybeer

  De rugbyer heeft naar eigen zeggen geen medische training, maar weet wel wat te doen als iemand dreigt te stikken. “Ik ben achter haar gaan staan en het was net als een grizzlybeer die een klein dier verscheurd”, aldus de 26-jarige Mackintosh.

  “Ik dacht echt dat ik doodging”, aldus Knight, die wel een gebroken rib opliep bij het voorval. “Ik heb geen idee wie hij was, maar hij heeft waarschijnlijk mijn leven gered. Ik heb niet eens dankjewel kunnen zeggen..”

   

  Advertentie