Persbericht Alkmaarse RUFC, ingezonden door Tijmen Vader:

Het bestuur van de Alkmaarse Rugby UFC is met Jeff Mevissen tot overeenstemming gekomen dat hij het komende seizoen het trainerschap en het coachen van het eerste team op zich te nemen. Na het afscheid van Bernd Verhofstad als trainer heeft de Alkmaarse Rugby UFC weer een toptrainer aan zich weten te binden.

Jeff is geen onbekende in Alkmaar want hij is ongeveer 17 jaar geleden zijn trainers carrière begonnen bij Alkmaarse Rugby UFC. Hij heeft lange tijd voor AAC gespeeld en tijdens zijn laatste jaren als speler is hij begonnen met het trainen van de vrouwen van AAC , uitgebouwd naar districttrainer “West” District. Eind 1990, is Jeff toegetreden tot de technische staf van het Nationaal vrouwenteam dat zich ging voorbereiden op het 1ste vrouwen WK 1991 in Wales. Nederland eindigde daar als 7de.  Na de WK heeft hij als hoofdcoach  tot begin  1994 de vrouwenselectie geleid.   Na de nationale vrouwen selectie werd Alkmaar zijn bestemming. Alkmaar speelde toe onder in de 1ste klasse en samen hebben ze dat toen weten om te draaien naar boven in de 1ste klasse. 
Na zijn tijd in Alkmaar volgden er nog vele uitdagingen zoals bij RC Eemland, resultaat 3de in ereklasse 2x finale nationale 7’s, AAC, bekerfinale, URC middenmoot, RC Eemland middenmoot, ARC kampioen 1ste klasse en promotie naar Ere klasse helaas daarna ook weer gedegradeerd, Jong Oranje, Nederland B onder Geoff Old, U20 4de op EK eindtoernooi, U19 6de op EK eindtoernooi, Binnen de Commissie Top Rugby van de NRB verantwoordelijk voor nationale selecties, aan de basis gestaan van wat nu RTC . Bij AAC hoofd TC en trainer van alle senioren buiten het 1ste promotie 3de team naar 2de klasse. Sparta rugby middenmoot 1ste klasse, selector diverse prijzen op afsluitend RTC toernooi, selector voor FIRA stage.
Het komende seizoen zal hij Alkmaar gaan leiden Hij heeft zich de laatste jaren sterk verdiept in het familie spel en zal hier ook Alkmaar een stap verder te brengen. In grote lijnen zal het programma een afspiegeling zijn van het Meerjaren Opleidingsplan Rugby en het familie systeem. Met andere woorden creatief en functioneel rugby spelen.
De Alkmaarse Rugby UFC is zeer blij met deze samenwerking en wenst Jeff veel succes n plezier toe in de komende periode bij de club!

Logorugbytrans

Advertentie