Heb je in februari en maart ook zo genoten van de Six Nations rugbywedstrijden? Zou je rugby wel eens van dichtbij willen bekijken of meemaken? Wil je je mentaal en fysiek vast voorbereiden op het wereldkampioenschap rugby wat in september en oktober van dit jaar in Nieuw Zeeland zal worden gespeeld. Wil je gewoon eens kennismaken met het rugbyspel. Nou, dat kan bij sportvereniging KDO in De Kwakel.  Rugby is de op één na meest populaire sport in de wereld. In Nederland is het echter een relatief onbekende sport en eigenlijk is dat vreemd. Bij rugby draait het om  respect en fair play. Voor de tegenstander, de scheidsrechter, je teamgenoten en natuurlijk jezelf. Alle factoren voor een leuk en snel spel zijn aanwezig en ….. het is voor iedereen te spelen. Groot, klein, snel, sterk, handig, iedereen kan het spelen. Iedereen heeft zijn of haar eigen functie in het team. Door met elkaar samen te werken bereik je het doel en iedereen is daarbij even belangrijk. De jeugd kan in het begin al trainen én met wedstrijden starten, deze worden elk weekend in de wijde regio gehouden. De volwassenen zullen in het begin alleen gaan trainen en eventueel wedstrijden meespelen bij andere verenigingen, zodat ze de spelregels goed onder de knie krijgen. Qua outfit is er in het begin weinig nodig. Voetbalschoenen met noppen of rugbyschoenen (die hebben meer noppen), sokken en een trainingsbroek – kort of lang – zijn voorlopig voldoende. Wees niet bang, je hoeft geen sportman of -vrouw te zijn om lid te worden. Er zijn zowel snelle, kleine hardlopers als brede ‘beukers’ nodig. Tijdens de trainingen leren we iedereen de spelregels en conditie krijg je vanzelf. Heb je zin om eens kennis te komen maken met de rugbysport, dan ben je van harte welkom om een keer mee te komen trainen. De jeugd traint op maandag en woensdag van 18.30 tot 19.30 uur en de senioren trainen op woensdag en vrijdag van 20.00 tot 21.30 uur. Deze trainingen zijn op de velden van KDO aan de Vuurlijn 51 in De Kwakel. Wil je op voorhand meer informatie hebben, stuur dan een e-mail naar rugby@kdo.nl

Advertentie