Greg in de nieuwsbrief:

RC Etten-Leur Pre Pasen Toernooi – Turven 16 april 2011.

 

AAC/RCH – Tilburg/Eindhoven

No show Tilburg/Eindhoven

AAC/RCH 7 – 1 Oost Combinatie

(Timo 2x, Ilja 2x, Julian 2x, Thijn)

AAC/RCH 6 – 1 Oisters/Ducks

(Julian, Kees 2x, Guy 2x, Timo)

AAC/RCH 2 – 1 Breda 2e

(Kees, Guy)

Halve finale

AAC/RCH 5 – 1 Breda 1e

(Thijn, Kees 2x, Timo, Guy)

Final

AAC/RCH 4 – 5 NFC

(Thijn, Kees 2x, Guy)

 

Daar stonden wij dan, het reguliere rugby seizoen afgelopen, ons eerste echte toernooi van het naseizoen… wat zou het worden, zouden wij kunnen laten zien hoe wij gegroeid zijn als Turven team, wat wij allemaal kunnen. 12 Turven teams in het toernooi, dat is pittig, dat wordt spannend.

En dan gaat onze 1e wedstrijd niet door, Tilburg/Eindhoven zijn er (nog) niet. Vervelend, dat wordt nog langer wachten voordat wij aan de slag kunnen.

En toen het begon lieten wij echt zien wat wij als cluster AAC/RCH allemaal toe in staat zijn. Wij gaven de bal door, wij probeerde te communiceren met elkaar, wij gaven het onze alles, wij scoorde veel tries en wij genoten ten volle. En aan het einde van de poule wedstrijden merkten wij dat wij alle wedstrijden hebben gewonnen. Geweldig, door naar de “knock-out” fase van het toernooi.

Wij hebben wel met zijn alle even tussendoor een “team talk” moeten houden. Ondanks onze geweldige inspanningen en het niveau waren er een paar punten waar wij op moesten letten. Soms wilden wij het alleen doen, dus goed op letten en gericht de bal tijdig doorgeven zodra je (dreigt) vast te lopen. En blijven communiceren, vooral in de loose scrum, want wij verliezen toch energie, momentum en ook de bal door elkaar te bevechten om de bal i.p.v. elkaar te helpen. En opletten bij de aftrap, geen gekke or rare dingen doen, want ook daar worden wij soms onaangenaam verrast door bal verlies.

En dan de finale, AAC/RCH – NFC. Wat een ontknoping zeg, wat een energie, motivatie en ja, ook teleurstelling. 4 – 4 bij de eindfluit, en dan nog ruim 10 minuten moeten spelen voordat de wedstrijd beslecht wordt, en dan op een manier die wij liever niet hadden. Wij vochten er zo hard voor, wij gaven het onze alles, en dan toch verliezen, terwijl wij zo goed hebben gespeeld. Het leven kan soms hard zijn Turven, maar ondanks alles ben ik zo geweldig trots op jullie. Jullie waren terecht geëmotioneerd, maar jullie accepteerde het als mannen en een heel stoere Yfke.

Wij hebben niet gewonnen, maar wij hebben gehaald wat 10 andere Turven teams op het toernooi niet hebben gehaald…. wij speelde in de finale, en dat konden zij niet zeggen. Turven, voor mij zijn jullie allemaal kampioenen!

 

Groetjes,

Greg.

 

P.S. Onze AAC/RCH Benjamins kwamen enkele spelers te kort. Om toch mee te kunnen doen hebben zij meerdere van de oude/senior Turven geleend voor hun wedstrijden. Guy, Julian en Thijn hebben 4 extra wedstrijden op Benjamin niveau gespeeld. En ook nog de nodige tries voor onze Benjamins gescoord – klasse En dat allemaal naast de eigen Turven wedstrijden. Jullie waren terecht helemaal op eind van de middag, maar jullie toonden ware sportiviteit door onze Benjamins te helpen op deze manier, ook al was het een gigantische opgave. En Kees en Rayan hebben ook een wedstrijd meegedaan met de Benjamins en hun goed geholpen. Hulde aan jullie allemaal!

Onze AAC/RCH Benjamins zijn 4e geworden!

Advertentie