Nederlands Dames Sevens Team derde op het Hong Kong Women’s Rugby Sevens Toernooi.

Afgelopen nacht vond in Hong Kong het Hong Kong Women’s Rugby Sevens Toernooi plaatst. Naast Nederland namen USA, Canada, Frankrijk en China, allemaal landen uit de top 10 van de wereld, deel aan dit toernooi. Nederland eindigde  in Las Vegas als runner-up, maar met China en Hong Kong in de poule was dit een zeer moeilijk, maar geen onmogelijke opgave voor dit ambitieuze, strijdlustige team.

HKHet Nederlands Team eindigde onder meer door een winstpartij op China als tweede in haar poule. Door deze prestatie speelde het Nederlands Team vanwege de toernooiopzet meteen om de 3e en 4e plaats. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen de USA dat het Nederlands Team een aantal weken geleden ook al trof in Las Vegas. Opnieuw wist het Nederlands Team te winnen. Dit keer met een nipte overwinnen van 12-07. Naast de tweede plek in Las Vegas is er met de overwinning op de USA een derde plek behaald.

Ondanks het verlies tegen Frankrijk, de grootste concurent van Nederland, kijkt Bondscoach Gareth Gilbert terug op een geslaagd toernooi. Met het behalen van de 3e plaats hebben de speelsters het toernooi goed afgesloten. Het belangrijkste Sevens Toernooi vindt plaats 16 en 17 juli 2011. Bij terugkomst in Nederland kan het team zich met de ervaring die zij in Hong Kong heeft opgedaan, verder gaan ontwikkelen richting dit belangrijke toernooi.

Poulewedstrijden      Uitslag 
Filippijnen  – Nederland    00-56 
China  – Nederland     05-17 
Nederland  – Frankrijk    00-12 
Nederland – Hong Kong    05-15 
       
3e / 4e plaats       
Nederland  – USA    12-07 

Het Nederlands Team zal zich nu gaan voorbereiden om uit te blinken in eigen land. Zij zal deelnemen aan de Amsterdam Sevens op 21 en 22 mei 2011. Dit is het eerste toernooi waar onze Nederlandse supporters hun Dames live in actie kunnen zien. Na Las Vegas en Hong Kong zal de Amsterdam Sevens de derde internationale test worden op hun ‘Road to Rio’.

Advertentie