RCO Harlequins troeft Greate Pier op snelheid af

De eerste competitiewedstrijd bij kunstlicht is de rugbyers van RCO Harlequins uit Oldenzaal uitstekend bevallen. Op het Wethouder Horstman sportpark in Enschede, de thuishaven van ERC ’69, werd met 56-10 (ruststand 36-0) gewonnen van Greate Pier uit Leeuwarden. De enorme snelheid waarmee de Oldenzalers in de eerste helft de aanvallen uitvoerden, vormde de basis voor de triomf. De jarige Frank Segerink (hij werd 38), Frits Lohuis en Christian Workel waren stuk voor stuk hun opponenten te snel af en rondden fraai af met een try. Daardoor stond het binnen de kortste keren 19-0 en was de strijd  in deze wedstrijd van de vierde klasse Noord/Oost al in een vroeg stadium gelopen. De spelers van RCO Harlequins waren heel positief over het spelen van de wedstrijd bij kunstlicht. Greate Pier was, gezien de twee uur reistijd en 200 kilometer iets minder enthousiast. “Er gaat niets boven het spelen van een wedstrijd op woensdagavond bij kunstlicht”vertelde een speler enigszins ironisch.

by: Wilfred Roobaard