Rugbyers Italië stunten met zege

Mirco Bergamasco (m), Vincent Clerc (l) en Francois Trinh-Duc» Mirco Bergamasco (m), Vincent Clerc (l) en Francois Trinh-Duc AFP

Het Italiaanse rugbyteam heeft in het zeslandentoernooi zijn mooiste zege in zijn historie behaald. Titelverdediger Frankrijk werd met 22-21 verslagen.

In een volgepakt en uitzinnig Stadio Flaminio in Rome nam Italië snel een kleine voorsprong, maar in het vervolg waren de Fransen gedurende lange tijd heer en meester. Mede door een try van Morgan Parry was het verschil na ruim 50 minuten spelen 13 punten.

Een try van Andrea Masi bracht echter de spanning terug en Mirco Bergamasco deed de rest met een paar rake penalty’s. In het vervolg was de Franse druk immens, maar de thuisploeg hield stand, waarna menig Italiaanse kleerkast een traantje liet.

Wales verslaat Ierland

Wales won in Cardiff met 19-13 van Ierland na een ruststand van 9-13. De meeste felicitaties waren voor de Ieren Brian O’Driscoll en Ronan O’Gara.

De eerste maakte voor rust zijn 24ste try in dit toernooi en evenaarde daarmee het stokoude record van de Schot Iain Smith.

Smith haalde dat totaal in de periode 1924-1933, toen het evenement nog vijf deelnemers telde.

Ronan O’Gara passeerde met een geslaagde conversie en twee strafschoppen de grens van 1000 punten in het internationale toprugby. Hij is pas de vijfde speler die dat is gelukt. De befaamde Engelse kicker Jonny Wilkinson voert de ranglijst aan met 1190 punten.

via nos.nl