Ingezonden door Rob Rentenaar:

Afgelopen zaterdag, 5 maart, heeft de Nederlandse Rugbybond in samenwerking met KDO een TBM dag georganiseerd.  

Het was een drukte van belang. Vanaf 10 uur kwamen de deelnemers van de verenigingen BSN, Oost Combinatie, RC Delft en AAC/RCH naar het terrein aan de Vuurlijn om hun wedstrijden te spelen. In totaal deden er 16 team mee verdeeld over de drie categorieën waarbij in pouletjes iedereen tegen elkaar speelde. Bij de TBM-jeugd wordt gespeeld met teams van 8 of 12 spelers waarbij ook de afmetingen van het veld en de bal zijn aangepast. Het is de bedoeling om door samen te werken de bal over de achterlijn van de tegenstander te drukken, een zogenaamde touch-down.

De categorieën zijn ingedeeld afhankelijk van de leeftijd en de teams bestonden zowel uit jongens als uit meisjes. Ook is het bij rugby heel gewoon dat je met een ander team meedoet als jouw vereniging nog geen heel team op de been kan brengen. Zo waren de KDO-rugby’ers ingedeeld bij de andere verenigingen. Het was een prachtig gezicht om te zien hoe er werd  gestreden om de bal. Iedereen was continue in beweging en rugby is een echt snelle sport. Bij rugby heeft ieder een positie in het team. Of je nu groot, klein, licht, zwaar, snel, of sterk bent, het maakt niet uit, je kunt gewoon meedoen.  Prachtig is ook om te zien welk respect er voor elkaar en voor de scheidsrechter is. Na afloop van iedere wedstrijd wordt er een rij gevormd waardoor eerst de winnaar, vervolgens de scheidsrechter en later de verliezende partij lopen. Je bedankt elkaar dan voor de wedstrijd en geeft elkaar complimenten en schouderklopjes. Mooi om te zien dat zo een felle strijd om de bal op zo’n respectvolle wijze wordt afgesloten. KDO kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Mocht je interesse hebben om ook eens kennis te komen maken met rugby, kijk dan op de website van KDO of stuur een mail naar rugby@kdo.nl

Foto’s van deze dag zijn te zien op www.verheijfotografie.nl

Img_0116Img_0120Img_0146Img_0154Img_0157Img_0161Img_0179Img_0190Img_0206

Advertentie